Un test simplu poate prezice mai bine riscul de boli cardiovasculare decât cel standard
Bolile de inimă, diagnosticate diferit. Testul privind valoarea colesterolului nu mai este de actualitate.
O linguriță dintr-un condiment reduce tensiunea arterială. O anumită cantitate din acest mineral este necesară în fiecare zi pentru a ajuta organismul să funcționeze corect. Cunoscută și sub numele de hipertensiune arterială, aceasta înseamnă că inima trebuie să lucreze mai mult decât de obicei pentru a pompa sângele în tot corpul.
În timp, acest lucru exercită o presiune suplimentară asupra vaselor de sânge și a altor organe și poate duce la urgențe medicale, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.
Deși există mulți factori care pot crește tensiunea arterială, dieta este unul dintre principalii vinovați. Mai exact, se știe că un consum prea mare de sare provoacă hipertensiune arterială. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că sodiul - care se găsește în sare - face ca organismul să rețină apa, ceea ce pune presiune pe pereții vaselor de sânge.
Din acest motiv, mulți dintre noi sunt atenți la conținutul de sare, încercând în mod activ să nu adăugăm prea multă în mesele noastre.
Vezi și: Cancerul mortal pe care îl depistezi într-o fotografie. Semnul la care trebuie să fii atent
Cu toate acestea, un expert a declarat că o anumită cantitate de sare pe zi este bună de consumat - și poate fi chiar benefică pentru organism. Farmacistul Abbas Kanani, de la farmacia online Chemist Click, a explicat modul în care sarea afectează tensiunea arterială
”Aceasta provoacă retenție de lichide, ceea ce mărește forța sângelui care împinge împotriva pereților arterelor, provocând hipertensiune arterială”. El a sfătuit să se consume doar o linguriță de sare pe zi.
Consumul zilnic de sare recomandat pentru adulți este de cel mult șase grame de sare pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ o linguriță rasă. ”Corpul dumneavoastră are nevoie de o cantitate mică de sodiu pentru a funcționa corect.
Acesta ajută la conducerea impulsurilor nervoase, la contracția și relaxarea mușchilor și la menținerea echilibrului adecvat de apă și minerale”, a spus Abbas Kanani, potrivit Express.
Deși poate părea ușor să te limitezi la o singură linguriță de sare pe zi, organismele de sănătate avertizează, de asemenea, că multe dintre alimentele pe care le consumăm pot conține cantități ascunse de sare și sodiu.
Vezi și: Ingredientul care nu are ce căuta în borcanul cu murături. Marea greșeală pe care ai făcut-o mereu
”Sodiul poate fi înșelător! Să vă controlați sodiul înseamnă să verificați etichetele și să reduceți conservanții”, potrivit Asociației Americane a Inimii.
Aceasta recomandă verificarea conținutului de sare la următoarele alimente:
- Alimentele procesate, cum ar fi pâinea, pizza, mezelurile, supele și gustările sărate.
- Alimentele naturale cu un conținut de sodiu mai mare decât media, inclusiv brânza și carnea de pasăre.
- Unele medicamente eliberate fără prescripție medicală.
- Unele medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală.
Tensiunea arterială ridicată poate fi afectată și de cât de activ sunteți și de obiceiurile legate de stilul de viață, cum ar fi consumul de alcool și fumatul.
Abbas a împărtășit modalități de scădere a tensiunii arteriale.
”Menținerea activă cu o rutină regulată de exerciții fizice și o dietă sănătoasă și echilibrată. Consumul prea mare de alcool poate crește tensiunea arterială la niveluri nesănătoase, așa că ar trebui să limitați consumul de alcool sau să îl eliminați complet.
Fiecare țigară pe care o fumați provoacă o creștere temporară a tensiunii arteriale, deteriorând pereții vaselor de sânge”, a mai spus Abbas.
Hipertensiunea arterială, cunoscută și sub denumirea de tensiune arterială crescută sau presiune arterială ridicată, este o afecțiune în care forța sângelui exercitată asupra pereților arterelor este mai mare decât nivelul normal.
Tensiunea arterială este măsurată în milimetri de mercur (mmHg) și este exprimată prin două cifre: tensiunea sistolică (cea mai mare cifră) și tensiunea diastolică (cea mai mică cifră). De obicei, tensiunea arterială normală este considerată a fi în jurul valorii de 120/80 mmHg.
Bolile de inimă, diagnosticate diferit. Testul privind valoarea colesterolului nu mai este de actualitate.
Această decizie banală îți distruge inima. Duce la creșterea semnificativă a tensiunii arteriale.
Problemele cardiace minore sunt asociate cu degradarea creierului.
Inima ta ar putea îmbătrâni mai repede decât crezi. Vezi dacă ești în pericol.
Aceasta este modalitatea de a scădea hipertensiunea arterială. Are efect semnificativ.
Inima femeilor este mult mai afectată decât cea a bărbaților. Medicii trag un semnal de alarmă.
Acestea sunt simptomele atacurilor de cord în cazul femeilor. De multe ori sunt ignorate, lucru care poate fi mortal.
Acest antioxidant poate preveni degradarea inimii.
Unul din trei atacuri de cord lovește în tăcere, fără dureri în piept și fără semnale clare. Medicii trag un semnal de alarmă.
Aceasta este valoarea hipertensiunii care îți pune viața în pericol. E o urgență medicală. Poate provoca AVC sau infarct pe loc.
Deficitul care îți afectează grav inima. Duce la complicații majore și nu îți dai seama.
Simptomul banal al bolii cardiace. Nu este durerea în piept, dar e un mare semnal de alarmă
Infecția banală care duce la probleme cardiace. Riscurile sunt extrem de ridicate.
Aceste trei băuturi trebuie evitate dacă ai colesterolul ridicat. Unele sunt considerate chiar sănătoase.
Acest supliment simplu și natural îmbunătățește supraviețuirea pacienților cu insuficiență cardiacă.