EXCLUSIV Ce trebuie să știi despre legumele congelate sau conservate. Cristian Mărgărit: Își păstrează destul de bine proprietățile

Ce trebuie să știi despre legumele congelate sau conservate. Care este singura legumă care își pierde proprietățile.
Ce trebuie să știi despre legumele congelate sau conservate. Legumele congelate sunt o opțiune populară în bucătărie pentru cei care doresc să aibă acces la legume proaspete și sănătoase pe tot parcursul anului.
Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la Spectacola și DC MEDICAL ce trebuie să știm despre legumele congelate sau conservate.
”Mazărea, lintea, fasolea albă, fasolea roșie, năutul sunt surse bogate de proteine vegetale. Au fibre, au carbohidrați. Sunt absolut minunate pentru dieta noastră.
Legumele își păstrează destul de bine proprietățile când sunt congelate. La broccoli nu se aplică. Își pierde calitățile când este congelat și decongelat.
Mazărea rămâne verde și aspectuoasă în farfurie, dar pentru celelalte prefer conservele gata preparate, astfel încât economisesc timp și le pot include într-o mâncare, salată. Avem porumb la conservă, fără bisfenol. Nu trebuie să devenim cu toții bucătari”, a explicat Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la Spectacola și DC MEDICAL.
În general, legumele congelate sunt bogate în nutrienți, deoarece sunt congelate la scurt timp după recoltare, ceea ce minimizează pierderea de vitamine și minerale. Cu toate acestea, timpul de păstrare poate afecta valoarea nutrițională, așa că este recomandat să le consumați înainte de data de expirare.
De obicei, legumele congelate păstrează gustul și textura lor, dar unele pot avea o ușoară schimbare în textură după decongelare. Acest lucru nu afectează în mod necesar calitatea nutrițională.
Legumele congelate sunt considerate sigure pentru consum, deoarece procesul de congelare distruge majoritatea bacteriilor și microorganismelor. Cu toate acestea, trebuie să le depozitați la temperaturi suficient de scăzute (-18°C sau mai puțin) pentru a preveni deteriorarea.
Deși legumele proaspete au beneficii nutriționale, legumele congelate sunt o opțiune excelentă pentru perioadele când legumele proaspete nu sunt disponibile sau pentru a economisi timp în bucătărie.
În concluzie, legumele congelate sunt o alegere sănătoasă și convenabilă în bucătărie, cu valoare nutrițională păstrată și versatilitate în preparare. Este important să le depozitați și să le pregătiți corect pentru a vă bucura de gustul și beneficiile lor nutriționale.
Vezi mai multe în VIDEO:
-
Scădere semnificativă a cazurilor noi de COVID-19 în România14.10.2025, 14:20
-
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci două banane pe zi14.10.2025, 13:49
-
-
Diabetul care nu are legătură cu zahărul14.10.2025, 11:06
-
Alexandru Rogobete, anunț despre vaccinarea antigripală14.10.2025, 09:47
Neurofeedback, soluția modernă pentru echilibru mental și performanță, la Dr. PSY
Urgențe urologice: semnele care cer intervenție imediată. Dr. Bogdan Pârlițeanu explică
Ispitele de la Insula Iubirii ajung să dezvolte "tricupluri" în viața reală. Psihologul Radu Leca, avertisment
Sănătatea, între tratament și prevenție. Cătălin Radu: O populație educată corespunzător va înțelege și importanța sănătății
Boala varicoasă, simptome și cauze. Semnul banal care trimite femeile la medic. Dr. Anca Chitic: Consecințele sunt grave
Cefaleea, o problemă globală de sănătate. Peste un miliard de oameni suferă de migrenă
Prevenția cancerului de col, sub semnul întrebării. Conf. univ. dr. Michael Schenker: A fost un adevărat șoc
Analiza sistemului medical românesc. Dr. Bogdan Andreescu, la DC Medical și DC News
Tumorboard, rol esențial în cazul pacientului oncologic. Conf. univ. dr. Michael Schenker: Entitate extrem de importantă
Cancerul care te condamnă la moarte. Dr. Amedeia Niță: România încă are cazuri avansate
Ce trebuie să știi despre centrele de permanență
Dr. Oana Dolofan spune cu ce afecțiuni severe se confundă durerea de stomac
Marele avantaj al colonoscopiei. Cât de des se recomandă. Dr. Eliza Gangone (SANADOR) explică
Acces inegal la sănătate. Radu Gănescu: Zona rurală este foarte deficitară la serviciile medicale. Pacienții ajung târziu
Accesul inegal la servicii medicale pune în pericol sănătatea românilor și exercitarea democratică.