Cancerul mortal pe care îl depistezi într-o fotografie. Semnul la care trebuie să fii atent

Monika Baciu |
Data publicării:
retinoblastomul - FOTO: Freepik@romanzaiets
retinoblastomul - FOTO: Freepik@romanzaiets

Cancerul mortal pe care îl depistezi într-o fotografie are un simptom vizibil. Deși poate fi ușor trecut cu vederea sau pus pe seama reflexiei fotografiei, acesta poate fi semnul unui cancer mortal. 

Retinoblastomul este un tip de cancer mortal. Simptomul acestuia poate fi identificat simplu, cu ajutorul unei fotografii. Această boală periculoasă este mult mai frecventă în rândul copiilor, deși poate afecta pe oricine de orice vârstă. Depistarea timpurie a semnelor de cancer poate însemna uneori diferența dintre viață și moarte. În timp ce există unele simptome care sunt mai cunoscute, altele pot fi mai neobișnuite.

Retinoblastomul, cancerul care începe în retină

Acesta este cazul unui tip rar de cancer de ochi care începe în retină. Roshni Patel, optometrist la Lenstore a avertizat că o ”reflexie albă” în ochi atunci când se face o fotografie ar putea fi un semn de retinoblastom.

”Acest tip de cancer al ochiului începe în retină și se întâlnește mai ales la copiii mici. Deoarece acesta se prezintă de obicei la populația tânără, simptomele pot fi greu de definit, dar cele mai frecvente semne sunt: o reflexie albă (mai degrabă decât roșie) din pupila după fotografierea cu blițul și o întoarcere în direcția ochiului afectat și o vedere redusă.

Deși acesta din urmă poate fi greu de comunicat de către un copil, o modalitate de a observa acest lucru este dacă copilul continuă să își frece ochiul (ochiul afectat) sau devine neliniștit atunci când ochiul său bun este acoperit”, a spus Roshni Patel, optometrist, potrivit Express.

În timp ce retinoblastomul este mai frecvent la copii, acesta poate afecta și persoane de orice vârstă, precizează NHS.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre legumele congelate sau conservate. Cristian Mărgărit: Își păstrează destul de bine proprietățile

Retinoblastomul, simptome

NHS arată care sunt principalele simptome ale retinoblastomului.

- Ochii îndreptați într-o direcție diferită (strabism)

- Schimbarea culorii părții colorate a ochiului (irisul)

- Umflături în jurul ochiului

- Mișcări necontrolate ale ochilor

- Durere la unul sau la ambii ochi.

Vezi și: "Ce faceți cu sângele nostru, îl duceți în altă țară?" Carla Tănasie: Te lasă cu gura căscată când cineva te întreabă asta! Există și această mentalitate

”Retinoblastomul poate afecta unul sau ambii ochi. Principalul simptom este o strălucire albă sau o reflexie albă în centrul ochiului (pupila)”, mai nptează NHS.

Este posibil să o puteți vedea doar uitându-vă la ochi sau să o vedeți în lumină slabă sau în fotografii în care a fost folosit un bliț. Dacă observați oricare dintre aceste simptome la cineva, trebuie să solicitați ajutor medical.

”În cazul în care suspectați că ceva nu este în regulă cu ochiul copilului dumneavoastră, nu ezitați să îi faceți o programare la optician sau la medicul de familie cât mai curând posibil”, a mai spus Patel.

Ea a avertizat, de asemenea, cu privire la un tip de cancer de ochi cunoscut sub numele de melanom coroidal.

”Acestea apar de obicei în partea din spate a ochiului, pe coroidă, care se află în spatele retinei. În unele cazuri, este posibil să nu existe niciun simptom, în funcție de localizarea sa.

Cu toate acestea, reducerea vederii și lumini intermitente și floateri sunt, de obicei, cele mai frecvente semnale de alarmă. Aceste simptome sunt, de asemenea, frecvente în afecțiuni precum dezlipirea de retină, care este, de asemenea, foarte gravă.

În orice caz, mergeți la opticianul dumneavoastră cât mai curând posibil. Melanoamele pot apărea și în alte părți ale ochiului, cum ar fi conjunctiva (partea din față a ochiului) și nervul optic”, a mai spus optimestristul.

Vezi și: Ingredientul care nu are ce căuta în borcanul cu murături. Marea greșeală pe care ai făcut-o mereu

Retinoblastomul, ce este

Retinoblastomul este un tip rar de cancer la ochi care poate afecta copiii mici. Acesta afectează retina, care se află în partea din spate a ochiului.

Retinoblastomul este un tip rar de cancer al ochiului care poate afecta copiii mici. Afectează mai ales copiii cu vârsta sub 3 ani. Poate fi la 1 sau ambii ochi și afectează partea din spate a ochiului (retina).

Retina trimite semnale către creier pentru a vă ajuta să vedeți. Sunt disponibile tratamente și, de obicei, poate fi tratată cu succes dacă este depistată la timp. Retinoblastomul este adesea legat de o modificare a unei gene care controlează creșterea ochiului. Se poate transmite în familie.

Retinoblastomul, cauze

Retinoblastomul este adesea legat de o modificare a unei gene care controlează creșterea ochiului. Modificarea acestei gene înseamnă că celulele din spatele ochiului (retina) pot crește necontrolat. Gena modificată poate fi transmisă unui copil de către părinți sau gena se poate schimba pe măsură ce copilul crește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel