Extractul de ceapă, impact asupra glicemiei. Reduce nivelul zahărului din sânge cu 50%
Această legumă comună reduce nivelul zahărului din sânge cu 50%.
Ce cantitate de fibre trebuie să consumi pe zi. Ghidul recomandă diferite cantități de fibre în funcție de vârstă și sex. Pe măsură ce îmbătrâniți, nevoile dumneavoastră de fibre pot scădea.
Conform Food and Drug Administration (FDA), valoarea zilnică recomandată pentru fibre este de 28 de grame pe zi pentru adulții cu o dietă de 2.000 de calorii. Acest număr poate varia, de asemenea, în funcție de vârstă și sex. Ghidul dietetic pentru americani al USDAS (Departamentul de Agricultură al Statelor Unite) sugerează următoarele cantități de fibre:
Femei sub 50 de ani: 25 până la 28 de grame pe zi
Bărbați sub 50 de ani: 31 până la 34 de grame pe zi
Femei de 51 de ani și peste: 22 de grame pe zi
Bărbați de 51 de ani și mai în vârstă: 28 de grame pe zi
Copiii cu vârste cuprinse între 1 și 18 ani ar trebui să consume între 14 și 31 de grame de fibre pe zi, în funcție de vârstă și sex, potrivit Healthline.
Este important să menționați că chiar și un consum mai mare de fibre, observat în țări din întreaga lume, poate reduce semnificativ riscul de boli cronice.
Fibrele sunt esențiale pentru sănătatea ta din mai multe motive:
Sprijină pierderea în greutate: Fibrele contribuie la o senzație de sațietate, ceea ce poate ajuta la controlul apetitului și la menținerea unei greutăți sănătoase.
Reduc nivelul colesterolului și al zahărului din sânge: Fibrele solubile pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol și la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control.
Scad riscul de boli cardiovasculare: Consumul adecvat de fibre poate reduce riscul de accident vascular cerebral, bolile de inimă și alte afecțiuni cardiovasculare.
Reduc riscul de diabet: Fibrele pot ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale, reducând astfel riscul de diabet de tip 2.
Îmbunătățesc sănătatea digestivă și intestinală: Fibrele contribuie la o digestie sănătoasă, previn constipația și susțin o funcționare regulată a sistemului digestiv.
Alimentează bacteriile intestinale sănătoase: Fibrele fermentate ajută la creșterea numărului de bacterii benefice din colon.
Pot reduce riscul de cancer colorectal și de sân: Consumul adecvat de fibre poate fi asociat cu un risc mai scăzut de dezvoltare a acestor tipuri de cancer.
Fibrele alimentare sunt compuse din părțile plantelor și alimentelor care nu pot fi digerate de organismul uman. Acestea trec prin sistemul digestiv și au mai multe beneficii în afara digestiei.
Vezi și: Combinația de medicamente care poate ucide femeile. Duce la formarea unor cheaguri de sânge
Pentru a crește aportul de fibre în dieta ta, poți:
Consuma mai multe legume, fructe și alimente pe bază de plante, care sunt bogate în fibre. Optează pentru alimente integrale, cum ar fi cerealele integrale, în locul variantelor albe (orez alb, pâine albă, paste albe). I
nclude în dietă legume, fasole și linte. Adaugă semințe de chia în cereale, smoothie-uri sau salate. Asigură-te că bei suficientă apă atunci când consumi alimente bogate în fibre.
Este important să adaugi fibre treptat în dieta ta pentru a evita disconfortul gastric. Dacă experimentezi simptome precum gaze, balonare, constipație sau diaree din cauza unui consum excesiv de fibre, redu concentrația de fibre din dietă treptat. În cazul simptomelor severe, este indicat să consulți un medic sau să mergi la un centru de îngrijire urgentă.
Folosirea suplimentelor de fibre trebuie făcută cu precauție și sub recomandarea unui profesionist medical.
Deși nu există o limită superioară zilnică pentru aportul zilnic de fibre alimentare, consumul de cantități mari poate provoca disconfort și simptome precum:
- gaze
- balonare
- constipație
- diaree
- crampe abdominale
Dacă aveți simptome severe, consultați-vă medicul sau mergeți la un centru de îngrijire urgentă sau la spital. În cazuri rare, dar grave, consumul prea mare de fibre poate provoca o obstrucție intestinală (intestinală), care este un blocaj care împiedică deplasarea conținutului.
Această legumă comună reduce nivelul zahărului din sânge cu 50%.
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
Aceste două semne care apar dimineața pot indica prezența diabetului. Sunt mai mult decât banale.
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Acestea sunt semnele de alarmă pentru diabet. Apar încă de la început.
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.