Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
"Pofta de dulce/zahăr este o realitate pentru omul modern și ne este greu să terminăm o masă fără ceva dulce. Stomacul nostru are mereu o rezervă pentru o prăjitură sau ciocolată. Zahărul a devenit dușmanul public numărul 1, consumul în exces reprezentând cauza obezității, diabetului, hipertensiunii arteriale și a sindromului metabolic. Totodată, zahărul rupe fibra de colagen și elastina din structura pielii, aceasta căpătând un aspect neplăcut, îmbătrânit. Majoritatea alimentelor pe care le consumăm conțin zahăr, sau diferite forme de zahăr, sau au zahăr adăugat, pentru a obține gustul dulce cu care suntem obișnuiți. Glucoza, fructoza, lactoza, maltoza și sucroza sunt tot forme de zahăr.", declară medicul Florin Bălănică.
"Sunt disponibile în majoritatea magazinelor alimentare, fiind semnalizate la raft. Acestea pot satisface pofta de dulce, produsele fiind variate: ciocolată neagră, napolitane, batoane cu cereale, biscuit, etc, care nu conțin zahăr, ci îndulcitori naturali. Sugerez întotdeauna pacienților mei să citească eticheta produselor pe care le cumpără, în acest caz, ce fel de îndulcitori conține varianta aleasă, deoarece anumiți îndulcitori (precum sorbitolul, maltitolul, erythritolul și xylitolul) pot avea efecte laxative dacă sunt consumate în cantități prea mari.
Pe lângă produsele fără zahăr din supermarketuri, putem să preparăm în casă câteva gustări sau deserturi care nu sunt nici prea dulci și care pot face parte din dieta diabeticilor.
Prăjituri fără zahăr – înlocuim zahărul cu xilytolul sau siropul de agave, iar făina din grâu cu făina de migdale;
Smoothie – uri – iaurt cu scorțișoară și cereale integrale;
Fructe – numai în prima parte a zilei, la gustare, preferăm fructele bogate în antioxidanți și fibre cum ar fi: fructele de pădure, ananas, măr verde, kiwi.", precizează specialistul în Medicină Personalizată, Nutriție și Nutrigenomică, pe blogul său.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Gestionarea nivelului glicemiei pe timpul nopții este crucială pentru un somn odihnitor și o mai bună gestionare a diabetului.
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Acestea sunt cele mai importante semne ale glicemiei mărite, dacă ai peste 50 de ani.
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
Cum îți dai seama dacă ai prediabet? Fă acest test simplu acum! Află care sunt, de fapt, valorile normale ale glicemiei.
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.