Diabetul, inversat. Comutatorul care permite pancreasului să producă insulină
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
Atât călirea, cât și prăjirea sunt tehnici culinare care implică gătirea alimentelor în ulei sau grăsime fierbinte. Tipul de ulei folosit pentru a prăji alimentele este important din mai multe motive.
Diferite tipuri de uleiuri au puncte de fumare diferite, adică temperaturile la care încep să fumege și să se descompună în compuși nocivi. Uleiurile cu un punct de fumare ridicat sunt preferate pentru prăjit deoarece pot rezista la temperaturi înalte fără a se descompune și a emana arome neplăcute sau substanțe toxice.
Unele uleiuri, precum uleiul de măsline extravirgin, au arome puternice și distincte care pot influența gustul final al alimentelor prăjite. Uleiurile neutre, cum ar fi uleiurile de floarea-soarelui, rapiță sau porumb, sunt preferate pentru prăjit, deoarece nu își impregnează aromele în alimente și permit altor arome să iasă în evidență.
Vezi și: Patru alimente care nu au ce căuta în frigider. Devin toxice și te pot omorî
Dr. Wasim Nazer, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola ce fel de ulei se folosește la prăjit. De asemenea, medicul a explicat și care este diferența dintre a căli și a prăji alimentele.
"Putem să călim în uleiul de măsline. Dacă prăjim nu e bine. Când călim nu ajung alimentele la o temperatură foarte ridicată. Când călim, temperatura nu ajunge la mai mult de 70-80 de grade, când prăjim, temperatura poate să ajungă și la 200-220 de grade. Atunci nu e bine. Uleiul de măsline nu suportă astfel de temperaturi. Se arde foarte repede.
Vezi și: De ce să nu mănânci în dormitor. Cele cinci riscuri la care te expui
Când călim trebuie să folosim unt natural sau ulei de măsline. Când prăjim, nu e bine, dar folosim ulei de floarea soarelui", a explicat dr. Wasim Nazer, medic nutriționist, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
Uleiurile care sunt stabile la temperaturi ridicate și nu se oxidează sau se descompun rapid sunt preferate pentru prăjit. Oxidarea uleiurilor poate duce la formarea de compuși nocivi și la degenerarea calității uleiului.
În general, uleiurile vegetale cu un punct de fumare ridicat și o aromă neutră sunt cele mai potrivite pentru prăjit, deoarece oferă cea mai bună combinație între rezistență la temperaturi ridicate, gust neutru și impact minim asupra sănătății.
Vezi mai multe în VIDEO:
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Aceste trei semne ale diabetului apar dimineața. Sunt puse adesea pe seama somnului.
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Trecerea la ora de iarnă ne poate afecta obiceiurile alimentare. Medicii ne explică ce trebuie să facem.
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
Acest simptom banal care apare noaptea poate fi un semn al diabetului. Nu este vorba de urinarea nocturnă.
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Aceste cinci semne ale diabetului apar în faza de debut a bolii. Sunt semne minore, dar esențiale.
Diabetul reprezintă un factor de risc major pentru demență. Totul depinde de vârsta la care a fost diagnosticat diabetul.