Ce se întâmplă când gătești roșiile. Dr. Lygia Alexandrescu: Îmbunătățim calitatea tomatei. Eliberează licopen
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Oamenii de știință de la Școala de Medicină, Trinity College Dublin, au descoperit, pentru prima dată, o familie de proteine care sunt asociate cu niveluri mai mici de zahăr din sânge în rândul pacienților obezi cu diabet de tip 2.
Rezultatele studiului lor au fost publicate astăzi (luni, 9 septembrie 2019) în revista Nature Communications. Studiul a arătat că pacienților cu diabet de tip 2 care au niveluri ridicate ale proteinei citokina IL-36, s-a constatat că au niveluri mai mici de zahăr din sânge, ceea ce implică faptul că acele proteine sunt asociate cu un control mai bun al nivelului de zahăr din sânge al pacientului și al bolii lor.
Citokinele IL-36 sunt membre ale unei familii mai mari de proteine cunoscute sub numele de familia interleukinelor-1 care au apărut ca actori centrali în dezvoltarea bolii legate de obezitate. Cercetătorii au legat efectele de protecție ale acestor proteine cu capacitatea lor de a modifica componența microbiomului intestinal.
Obezitatea provoacă un nivel crescut de acizi grași și inflamații care duc la rezistență la insulină. Când organismul este rezistent la insulină pe care o produce, determină o acumulare ridicată de glucoză sau zahăr în sânge, ducând în cele din urmă la diabetul de tip 2.
Obezitatea este acum recunoscută ca o pandemie globală și a fost definitiv legată de o gamă largă de boli, inclusiv tulburări metabolice precum diabetul, accident vascular cerebral și multe tipuri de cancer. Organizația Mondială a Sănătății afirmă că nivelurile globale de obezitate s-au mai mult decât dublat din 1980 încoace. În Irlanda, potrivit sondajului „Healthy Ireland", 854.165 de adulți de peste 40 de ani prezintă un risc crescut de a dezvolta (sau de a avea) diabetul de tip 2. Povara economică a diabetului asupra sistemului irlandez de îngrijire a sănătății devine o provocare majoră pentru guvern.
Având în vedere amploarea și acoperirea globală a problemei, abordările actuale care vizează inversarea ritmului bolii provocate de obezitate sunt insuficiente. Echipa de cercetare Trinity consideră că este nevoie urgentă de a avea o mai bună înțelegere a mecanismelor asociate cu boli legate de obezitate.
Cercetătorul principal din studiu, dr. Patrick Walsh, de la Școala de Medicină Trinity, a declarat: „Acest studiu a adăugat la un corp substanțial de informații, care arată funcția importantă a familiei mai largi de interleukine-1 ca mediatori ai sănătății metabolice și ai bolilor. Descoperirile noastre au a deschis ușa unei investigații mai profunde asupra impactului citokinelor IL-36 asupra dezvoltării unor astfel de boli la om și spre a vedea dacă acest lucru poate fi exploatat pentru un tratament mai bun al pacienților".
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.