Diabetul de tip 2, impact asupra micronutrienților. Deficiențele nutriționale influențează valorile glicemiei
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
Studiul realizat de Universitatea de Vest a arătat că, indiferent de dietă, o proteină numită Pannexin 1 (Panx1) reglementează în mod semnificativ acumularea de grăsimi la șoareci. Panx1 este o glicoproteină implicată în semnalizarea celulară, care joacă un rol important în dezvoltarea timpurie.
Studiul sugerează că o mutație a genei Panx1 crește cantitatea de grăsime acumulată, ceea ce duce la un risc mai mare pentru obezitate mai târziu în viață. Studiul a demonstrat, de asemenea, că absența glicoproteinei a dus la creșterea nivelurilor de insulină și a glicemiei, crescând tendința de-a face diabet de tip 2.
,,Dacă aveți această mutație, Panx1 va funcționa incorect și s-ar putea să fiți predispus să acumulați mai multă grăsime", a declarat dr. Silvia Penuela, asistent profesor la Școala de Medicină Western Schulich și principalul autor al studiului.
Acesta este primul studiu care arată o legătură între Panx1 și acumularea de grăsime. Cercetarea s-a derulat la șoareci, care au fost hrăniți atât cu diete normale, cât și cu diete bogate în grăsimi. Echipa de cercetare a precizat, conform Medicalxpress.com, că următorul pas este de a examina nivelurile de exprimare a Panx1 în celulele umane de grăsime, dar și de a examina prezența unor mutații în gena Panx1 în probe prelevate de la pacienții care suferă de obezitate.
Studiul integral, publicat în revista Nature, îl puteți citi aici
Rezultatele unui studiu asupra șoarecilor, publicat în revista Nature Communications, în 2015, sugera că cu cât o persoană are depozitată mai mult timp grăsime în plus, cu atât este mai puțin probabil ca organismul să ardă respectiva grăsime, din cauza unei proteine sau a unei gene numite sLR11. Proteina cu pricina blochează capacitatea organismului de a arde grăsimea, ceea ce face mai greu să elimine greutatea în plus.
Altă cercetare recentă a identificat 14 variante genetice noi, care dictează locul în care organismul stochează excesul de grăsimi și în mod surprinzător, s-a descoperit că anumiți factori genetici care măresc obezitatea conduc la scăderea riscului metabolic. Mai multe informații puteți citi aici
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Aceste cinci semne ale diabetului apar în faza de debut a bolii. Sunt semne minore, dar esențiale.
Aceste două minerale sunt esențiale pentru a gestiona diabetul. Scad nivelul glicemiei.
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Diabetul de tip 5 tocmai a fost recunoscut oficial! Milioane de oameni afectați fără să știe – iată ce trebuie să afli chiar acum!
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Acest tratament poate vindeca diabetul în mai puțin de trei luni. Nu mai este nevoie de administrarea insulinei.
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.