Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor trebui să se adapteze
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
”Aportul de fibre vegetale ne ajută la reglarea tranzitului intestinal. Iată cum se diferențiază prebioticele. Când vine vorba de apărarea organismului, putem apela la 3 tipuri de agenți de luptă: antibiotice (anti-viață), substanțe care distrug majoritatea agenților patogeni; probiotice (pro-viață), culturi de bacterii benefice pe care le înghițim ca să completăm ecosistemul intestinal; prebiotice (înainte de viață), alimente care hrănesc bacteriile benefice, astfel încât ele să se multiplice în detrimentul celor patogene”, a afirmat nutriționistul Mihaela Bilic, în emisiunea ”Doctor de Bine” de la PRO TV.
”Conceptul de bază pentru prebiotice este să favorizăm bacteriile bune deja prezente în intestin prin consumul anumitor alimente. Prebioticele sunt substanțe compuse din glucide cu lanț scurt (polizaharide sau oligozaharide), cunoscute sub numele de fibre alimentare, adică acea categorie de carbohidrați care nu pot fi asimilați în intestinul subțire, dar care hrănesc bacteriile din intestinul gros. Dacă până acum nu știați de ce este sănătos să consumăm fibre, acum știți: fibrele sunt hrana de bază pentru microbiota intestinală! Iar o microbiotă bine hrănită produce vitamine și acizi grași care mențin sistemul imunitar în cea mai bună formă”, a mai spus medicul.
Ca să fie eficient un prebiotic trebuie consumat într-o doză minimă (5 g/zi) și să respecte 3 condiții:
- să fie nedigerabil, adică să reziste acidității din stomac și enzimelor din intestinul subțire, astfel încât să ajungă Intact la nivelul colonului;
- să fermenteze sub influența bacteriilor din intestinul gros;
- să stimuleze creșterea și multiplicarea bacteriilor benefice din colon.
”Alimentația omului modern este săracă în fibre și cu atât mai mult, este săracă în prebiotice - pentru că nu toate fibrele au efect prebiotic. Majoritatea dietelor conțin doar jumătate din cele 30g fibre alimentare, cât sunt recomandate a fi consumate zilnic.
Lipsa fibrelor din meniu nu afectează deloc bacteriile patogene, în schimb populațiile de bacterii benefice sunt grav distruse prin inaniție. Bifidobacteriile și lactobacilii au un apetit aparte pentru liliacee, asteracee și amidon rezistent, adică alimente cu efect prebiotic.
Prazul,ceapa și sparanghelul sunt liliacee, iar andivele și anghinarea sunt asteracee. Cât despre amidonul rezistent îl găsim în bananele verzi, dar și în cartofi, paste făinoase și orez care, odată ce au fost fierte, sunt lăsate să se răcească.
Prin răcire amidonul se cristalizează și se transformă într-o substanță rezistentă la digestie - deci salata orientală și orezul de la Sushi conțin amidon rezistent, care nu se absoarbe/nu îngrașă, ci ajunge în intestinul gros și hrănește coloniile de bacterii benefice”, mai spune nutriționistul Mihaela Bilic.
Medicul a subliniat necesitatea de a ne face un obicei din a consuma în mod frecvent produse cu efect prebiotic, dar mai ales de a avea o dietă diversificată și bogată în fibre, care provin din legume și cereale. ”Dincolo de preferințele noastre culinare și exigentele impuse de siluetă, trebuie să avem în vedere și hrănirea acestor colocatari, de care depinde sănătatea organismului și rezistența la boli”, a mai spus Mihaela Bilic.
Vezi și: De ce să consumi STAFIDE. Sunt cele mai SĂNĂTOASE fructe uscate
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Trecerea la ora de iarnă ne poate afecta obiceiurile alimentare. Medicii ne explică ce trebuie să facem.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Acest tratament poate vindeca diabetul în mai puțin de trei luni. Nu mai este nevoie de administrarea insulinei.
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Aceste două semne care apar dimineața pot indica prezența diabetului. Sunt mai mult decât banale.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Diabetul de tip 5 tocmai a fost recunoscut oficial! Milioane de oameni afectați fără să știe – iată ce trebuie să afli chiar acum!
Acestea sunt cele mai importante semne ale glicemiei mărite, dacă ai peste 50 de ani.