De ce să consumi STAFIDE. Sunt cele mai SĂNĂTOASE fructe uscate

Sonia Baciu |
Data publicării:
De ce sa consumi stafide. FOTO Pexels @ Leohoho
De ce sa consumi stafide. FOTO Pexels @ Leohoho

Stafidele, cele mai sănătoase și la îndemână dintre fructele uscate, pot fi consumate ca atare sau în diverse combinații. 

 

Stafidele sunt considerate cele mai sănătoase dintre fructele uscate, bogate în cupru şi fier. Ele fac ”minuni” pentru sistemul imunitar slăbit, mai mult, dau senzaţia de saţietate datorită cantităţii mari de fibre pe care le conţin, fiind în același timp cel mai la îndemână ”dulce” putând fi consumat ca atare sau în diverse combinații de fructe proaspete și cereale, pot fi adăugate în prăjituri sau salate. 

De asemenea, stafidele sunt o sursă bună de zaharuri sănătoase, astfel că sunt indicate în perioadele de convalescenţă, după eforturi fizice sau intelectuale. 100 de grame de stafide conţin 299 kcal, carbohidrati: 79.200 grame, proteine: 3.100 grame.

Probiotice şi antioxidanţi. Stafidele conţin numeroase vitamine şi minerale, precum acid ascorbic, niacina piridoxină, fier, potasiu şi fosfor. Totodată, acestea conţin şi foarte mulţi antioxidanţi, flavonoide şi fenoli, care reduc impactul radicalilor liberi asupra organismului. Au şi probiotice, stafidele fiind eficiente în menţinerea unui mediu sănătos în colon.

5 motive să consumi fructe uscate

Previn hipertensiunea arterială. Datorită cantităţii mari de potasiu, stafidele previn retenţia în organism a lichidelor, fluidizează sângele şi automat reduc tensiunea arterială.

Luptă cu colesterolul şi tratează constipaţia. Fibrele pe care le conţin contribuie la reducerea colesterolului rău, îmbunătăţesc funcţia intestinelor şi tratează constipaţia. De asemenea, magneziul conţinut în stafide reduce aciditatea din stomac.

Ameliorează osteoporoza. Stafidele conţin şi boron, un mineral foarte necesar pentru sănătatea oaselor, ajutând la ameliorarea osteoporozei la femei. De asemenea, are un efect bun în reglarea hormonilor şi în metabolismul vitaminei D.

Antioxidantul perfect. În comparaţie cu alte fructe uscate, stafidele îşi păstrează cel mai bine calităţile antioxidante, avînd un rol important în prevenirea apariţiei tumorilor maligne ajutând celulele să-şi păstreze funcţia normală. De asemenea, tratează stările febrile.

Indicate în anemii. Aceste fructe uscate reprezintă o importantă sursă de fier, fiind recomandate în cazul anemiilor uşoare. Femeile însărcinate, al căror organism nu au destul fier, riscă să nască un copil care poate fi predispus la anemie. Pentru a preveni lipsa de fier din organism, viitoarele mame ar trebui să consume sistematic acest fruct benefic.

Vezi și: De ce să consumi o linguriță de MIERE zilnic. Vlad Ciurea: Recomand inclusiv ciocolată! Creierul le IUBEȘTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel