Dieta care alimentează cancerul. E un trio periculos care duce la apariția cancerului
Această dietă alimentează cancerul. Afectează grav sănătatea intestinului. În plus, în combinație cu o bacterie are efecte catastrofale.
Cercetătorii din China au descoperit că sănătatea metabolică poate fi evaluată prin măsurarea prezenței și abundenței anumitor microbi în microbiomul intestinal. Vârsta este, de asemenea, asociată cu anumite caracteristici ale microbiomului, iar persoanele cu microbiom asociat cu o metrică mai tânără au fost mai puțin susceptibile de a suferi de boli cardiovasculare.
Cercetătorii au dezvoltat o semnătură microbiană legată de vârstă și de metabolism pe baza rezultatelor investigațiilor efectuate pe un grup de peste 10.000 de persoane și au verificat-o pe un grup de peste 9.000 de oameni. Microbiomul intestinal este populația de bacterii, viruși și alți microbi care joacă un rol în digestie, semnalizare nervoasă, răspuns imunitar și hormoni.
Microbiomul influențează riscul de boli cardiovasculare prin producerea de metaboliți precum TMAO și SCFA, modularea inflamației și a răspunsurilor imune, influențarea metabolismului lipidelor și al glucozei, reglarea tensiunii arteriale și modificarea absorbției colesterolului.
Pe măsură ce îmbătrânim, modificările sistemului imunitar, ale dietei, ale stilului de viață și ale funcției intestinale modifică microbiomul intestinal, ducând la mai puține tipuri diferite de bacterii și la modificări ale funcției acestora, afectând sănătatea noastră generală și riscul de boli.
Cercetătorii au analizat o cohortă de 10.207 participanți chinezi și i-au clasificat în cinci grupuri de multimorbiditate metabolică: colesterol sănătos, lipoproteine cu densitate scăzută (HDL), lipoproteine cu densitate ridicată (LDL), colesterol, colesterol mixt legat de obezitate și hiperglicemie.
Aceștia au constatat că cei din aceste grupuri aveau cu 75% și 117% mai multe șanse de a dezvolta boli cardiovasculare în comparație cu grupul sănătos. Clusterele sănătoase au fost legate de MC1, MC2 și MC3, în timp ce clusterele nesănătoase au fost asociate cu MC4 și MC5. Constatările au fost validate într-o grupă de 9.061 de persoane cu o urmărire de 10 ani.
Foto: Freepik @senivpetro
Cercetătorii au analizat microbiomul intestinal a 4.491 de participanți și au secvențiat genomurile acestora pentru a identifica speciile. Aceștia au descoperit caracteristici care se suprapun în microbiomul clusterelor de morbiditate metabolică și au caracterizat speciile la persoanele mai tinere și mai în vârstă.
Ei au dezvoltat o metrică a vârstei microbiene intestinale folosind 55 de specii legate de vârstă și au validat-o folosind date transversale din alte țări. Persoanele mai tinere aveau niveluri mai scăzute de specii de Bacteroides, în timp ce persoanele mai în vârstă aveau niveluri mai ridicate de specii de Prevotella și Enterobacteriaceae.
Studiul a descoperit o corelație puternică între sănătatea slabă a microbiomului intestinal și un risc crescut de afecțiuni legate de morbiditate, cum ar fi problemele cardiovasculare. Acest lucru sugerează că un microbiom intestinal sănătos poate contribui la limitarea impactului îmbătrânirii asupra organismului și poate deveni și mai important pentru a-i ajuta pe oameni să rămână sănătoși pe măsură ce îmbătrânesc, conform MedicalNewsToday.
Rezultatele acestei cercetări sunt susținute de dovezile din alte studii, care au arătat că disbioza intestinală, un dezechilibru al populațiilor bacteriene din intestin, este asociată cu o serie de afecțiuni inflamatorii, inclusiv boli inflamatorii intestinale (IBD), artrită reumatoidă și lupus eritematos sistemic, dar și cu boli cardiovasculare.
Există, de asemenea, legături între aceste afecțiuni, inclusiv IBD, și bolile cardiovasculare. Autorii acestui studiu au analizat atacul de cord, accidentul vascular cerebral și decesul legat de evenimente cardiovasculare, dar alte studii au legat disbioza intestinală de o serie de factori de risc cardiovascular, inclusiv ateroscleroza, hipertensiunea, insuficiența cardiacă, boala cronică de rinichi, obezitatea și diabetul de tip 2.
Această dietă alimentează cancerul. Afectează grav sănătatea intestinului. În plus, în combinație cu o bacterie are efecte catastrofale.
Așa poți să previi unul din cele mai mortale tipuri de cancer.
De ce 90% dintre oameni au această bacterie în corp fără să știe. Cum e posibil ca doar 90% din oameni să o aibă. Ce se întâmplă cu restul de 10%.
Medicamentul care îți distruge ficatul. Medicii au lansat un avertisment.
De ce rămân urme pe vasul de toaletă. Ce ascunde, de fapt, textura scaunului despre starea ta de sănătate.
Un simplu test poate preveni unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. "E mai puțină durere, mai puțin stres, mai puțină implicare emoțională".
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Acesta este semnul IGNORAT al cancerului de colon și nu este vorba de sângerare. Medicii avertizează că boala este deja în stadiu avansat.
Cancerul colorectal lovește tot mai mulți tineri sub 50 de ani, iar simptomele timpurii pot fi fatale dacă sunt ignorate.
Prioritate la toaletă oriunde în țară. Cine are acest drept.
Bomba din organism care declanșează cancerul. Duce la o explozie de boli oncologice.
Cancerul care se răspândește alarmant. Nu există niciun avertisment.
Un medic dezvăluie 7 boli care se agravează după sărbători. Mesele de sărbători pot face mai mult rău decât ai crede.
Ulcerul gastric este o afecțiune comună care afectează mucoasa stomacului, dar cu un tratament adecvat poate fi prevenit și vindecat eficient.
Alimentele care cresc riscul de a face cel mai mortal tip de cancer. Le consumi aproape zilnic.
Adesea considerată o neplăcere minoră, balonarea poate semnala probleme mai serioase.
Această vitamină regenerează pancreasul în profunzime. Combate și o afecțiune digestivă gravă și frecvent întâlnită.