Diabetul, hipertensiunea și obezitatea, impact asupra riscului de boli hepatice cauzate de alcool
De ce unii consumatori de alcool suferă leziuni hepatice grave, iar alții nu? Ce se petrece, de fapt în ficat.
Metabolism sănătos. Cercetători de la o companie din Pennsylvania, SUA, au analizat efectele dozelor variate de camostat, un inhibitor folosit în tratarea pancreatitei în Japonia pe șoareci supraponderali și, după o săptămână de tratament de medicamente, au observat că acesta a redus cantitatea de alimente pe care animalele le-au mâncat, iar ele au pierdut din greutate, se arată pe site-ul Societății Americane de Fiziologie.
S-a mai observat că nivelul zahărului din sânge și funcția hepatică s-au îmbunătățit în comparație cu animalele cărora li s-a administrat aceeași cantitate redusă de alimente. Acest lucru a sugerat că, în plus față de restricția calorică, alți factori au contribuit la îmbunătățirile metabolice.
Testele de sânge înainte și după experiment a arătat că șoarecii au avut nivele mai ridicate ale hormonului FGF21, care este un hormon care suprimă apetitul și gestionează metabolismul, scăderea în greutate și nivelurile de glucoză. În studiile anterioare, FGF21 a crescut rapid la șoareci care au urmat o dietă limitată la proteine.
Cercetătorii au sesizat că tratamentul medicamentos a activat o cale de semnalizare numită răspuns integrat de stres (ISR), care a determinat creșterea nivelurilor hormonului FGF21. ISR poate fi declanșată de o serie de stresuri fiziologice, incluzând lipsirea de aminoacizi sau proteine.
Autorii studiului susțin că inhibarea tripsinei - enzima primară responsabilă de digestia proteinelor în tractul digestiv - ar putea fi o modalitate de a spori producția de hormon FGF21 și ar duce la efecte benefice.
Studiu a fost publicat în Jurnalul American de Fiziologie-Gastrointestinală și Fiziologia Ficatului. Va apărea în cursul acestei luni și și APSselect.
Studiul integral, AICI.
De ce unii consumatori de alcool suferă leziuni hepatice grave, iar alții nu? Ce se petrece, de fapt în ficat.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.
Medicamentul care îți distruge ficatul. Medicii au lansat un avertisment.
Bomba din organism care declanșează cancerul. Duce la o explozie de boli oncologice.
Cancerul care se răspândește alarmant. Nu există niciun avertisment.
Acest aliment sănătos duce la CANCER. Medicii au constatat o explozie a cazurilor de cancer, iar acest aliment este incriminat.
Această dietă alimentează cancerul. Afectează grav sănătatea intestinului. În plus, în combinație cu o bacterie are efecte catastrofale.
Această vitamină regenerează pancreasul în profunzime. Combate și o afecțiune digestivă gravă și frecvent întâlnită.
Așa poți să previi unul din cele mai mortale tipuri de cancer.
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
Cancerul colorectal lovește tot mai mulți tineri sub 50 de ani, iar simptomele timpurii pot fi fatale dacă sunt ignorate.