Terapia care omoară celulele canceroase. E o nouă armă care elimină cele mai mici celule bolnave
Această terapie omoară celulele canceroase. E văzută ca o armă care elimină și cele mai mici celule bolnave.
Alimentele care cresc riscul de cancer sunt consumate frecvent. Experții dezvăluie lista alimentelor care "cresc riscul de a muri de cancer”. Unele alimente de bază cresc riscul de cancer, potrivit unor cercetări. Cerealele pentru micul dejun și pâinea se află pe lista "alimentelor ultraprocesate" care prezintă un risc grav pentru sănătatea națiunii.
Cercetătorii, de la Imperial College London, au declarat că rezultatele sunt deosebit de îngrijorătoare din cauza consumului "excepțional de ridicat" de alimente ultraprocesate din Marea Britanie.
Vezi și: Alergia bizară pe care o poți face în propria casă. Care este lucrul care o declanșează
Un aliment ultraprocesat este orice aliment sau băutură care a fost supus unor tipuri specifice de procesare alimentară. Acestea tind să fie mai sărace în nutrienți și fibre și mai bogate în zahăr, grăsimi și sare, în comparație cu alimentele neprocesate sau minim procesate.
Opțiunile alimentare neprocesate mai sănătoase includ: fructe, legume, ouă, carne și cereale. Nu toate alimentele produse în fabrică sunt clasificate ca fiind ultraprocesate.
De exemplu, slănina, brânza, berea și vinul sunt clasificate ca alimente procesate, ceea ce înseamnă că ar putea fi opțiuni ușor mai sănătoase - deși puține cercetări au comparat cele două.
Pentru britanicul mediu, alimentele nesănătoase reprezintă jumătate din caloriile zilnice. Acest lucru vine în contextul în care experții prezic că numărul persoanelor diagnosticate cu cancer va crește cu o treime până în 2040.
Vezi și: Beriberi, boala care poate duce la paralizie. Care sunt simptomele și cum se poate trata
Pentru fiecare creștere cu 10% a cantității de alimente ultraprocesate din dieta unei persoane, șansele de a dezvolta cancer au crescut cu două procente, iar cele de deces cu șase procente.
Cele mai mari creșteri au fost observate în cazul cancerului de sân și al cancerului ovarian - unde șansele de deces au crescut cu 16 și, respectiv, 30 de procente.
Studii anterioare au asociat alimentele ultraprocesate cu un risc crescut de apariție a obezității și a diabetului de tip 2. Acest nou studiu a urmărit timp de 10 ani dieta a peste 200.000 de participanți adulți de vârstă mijlocie pentru a monitoriza riscul de a dezvolta 34 de tipuri de cancer.
Autorii solicită o mai bună etichetare a alimentelor, pentru ca oamenii să fie mai conștienți de riscuri și pentru ca alimentele sănătoase să devină mai accesibile.
"Gospodăriile cu venituri mici sunt deosebit de vulnerabile la aceste alimente ultraprocesate ieftine și nesănătoase. Mesele minim procesate și proaspăt preparate ar trebui să fie subvenționate pentru a se asigura că toată lumea are acces la opțiuni sănătoase, nutritive și accesibile", a precizat dr. Kiara Chang, primul autor al studiului, potrivit The Sun.
"Nu este nevoie de un preț prea mare pentru a putea beneficia de o alimentație sănătoasă. Acest studiu se adaugă la dovezile din ce în ce mai numeroase conform cărora alimentele ultraprocesate sunt susceptibile de a avea un impact negativ asupra sănătății noastre, inclusiv asupra riscului de cancer.
Deși studiul nostru nu poate dovedi legătura de cauzalitate, alte dovezi disponibile arată că reducerea alimentelor ultraprocesate din dieta noastră ar putea aduce beneficii importante pentru sănătate", a precizat dr. Eszter Vamos, autorul principal al studiului, de la Imperial College din Londra.
”Încă nu s-a stabilit dacă alimentele ultraprocesate cauzează ele însele cancer. Dar știm că alimentele hipercalorice și zaharoase pot duce la creșterea în greutate, iar faptul de a fi supraponderal sau obez crește riscul a 13 tipuri diferite de cancer", a precizat Malcolm Clark, de la Cancer Research UK.
Studiul a fost publicat în eClinicalMedicine.
Această terapie omoară celulele canceroase. E văzută ca o armă care elimină și cele mai mici celule bolnave.
Acesta este semnul cancerului cerebral. "Durerile sunt mai severe dimineața sau seara".
Testul simplu care detectează cancerul. Depistează 92% din cancerele agresive și nu mai sunt necesare biopsiile.
Un nou studiu revoluționar arată că un obicei banal poate reduce semnificativ riscul de recidivă a cancerului de colon.
De ce recidivează cancerul. Ce se întâmplă cu celulele canceroase după tratamentul oncologic.
Exercițiile fizice dimineața și seara pot contribui semnificativ la reducerea riscului de cancer colorectal, potrivit unui studiu recent.
Un medic oncolog avertizează că acesta este semnul că ai cancer. Acest obicei aparent banal poate ascunde o problemă gravă.
Tratamentul care înlocuiește terapiile toxice împotriva cancerului. Are precizie de milimetru.
Supraviețuitorii de cancer, la mare risc. Medicii trag un semnal de alarmă despre adevărul cutremurător.
Pierderea neintenționată în greutate poate ascunde afecțiuni medicale grave care necesită o atenție deosebită din partea medicului.
Această proteină joacă un rol esențial în menținerea unei stări de inactivitate a celulelor canceroase.
Carnea consumată frecvent care duce la CANCER. Îți afectează stomacul și crește riscul de deces. Crește riscul cu 27%.
Cum poate inteligența artificială să identifice femeile cu risc de cancer de sân, cu mult timp înainte de diagnosticare.
Află care sunt cele mai periculoase stadii ale cancerului pulmonar și de ce majoritatea pacienților ajung prea târziu la medic.