Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Toată lumea, cu mic, cu mare, trebuie să consume legume în mod constant, zi de zi. De altfel, acestea sunt baza unei alimentații sănătoase, fiind bogate în nutrienți, sărace în calorii. Mai mult, numeroși cercetători au dovedit faptul că o dietă bogată în legume ajută la scăderea riscului apariției de afeciuni cronice cum sunt obezitatea, diabetul de tip 2, bolile de inimă sau bolile metabolice.
Un meniu bogat în legume poate să scadă presiunea arterială și sp ducă la reducerea riscului de boli de inimă și de accident vascular cerebral. Numeroase cercetări au arătat că o astfel de dietă ajută la îmbunătățirea sănătății inimii. Astfel, unul dintre cele mai mari studii, notează EatThis, a raportat că persoanele care consumă multe verdețuri (spanac, salată verde, ardei gras) au un risc semnificativ mai mic de boli de inimă. Pe acest principiu funcționează dieta DASH, care prevede 4-5 porții de legume pe zi.
Dieta DASH reglează hipertensiunea. Bilic: Are beneficii pentru sănătate și SILUETĂ.
Legumele sunt pline de substanțe nutritive care ajută la menținerea sănătății pielii și la reducerea efectelor cauzate de razele ultraviolete. Unii dintre nutrienții cheie în acest sens sunt betacarotenul, vitamina C , precum și fitonutrienții cu efecte antioxidante, iar legumele sunt cele mai bune surse de astfel de nutrienți.
De asemenea, consumul mai multor porții de legume în fiecar zi poate ajuta la reducerea inflamației cronice, prin încetinirea procesului de îmbătrânire al celulelor, procs care acceleează apariția ridurilor și pierderea colagenului.
Legumele îmbunătățesc vederea și, în același timp, protejează ochii de efectele nocice ale razelor ultraviolete. Substanțele nutritive din legume care susțin sănătatea ochilor sunt vitaminele A, C, carotenoidele și alți fitonutrienți care ajută la menținerea vederii.
De altfel, numeroase studii au arătat dă luteina, zeaxantina, carotenoidele care sunt prezente în multe legume colorate și în frunzele verzi, ajută la reducerea riscului de degenerare maculară legată de vârstă și de cataractă.
De asemenea, legumele sunt alimentele cele mai bogate în fibre, ce ajută la îmbunătățirea microbiomului intestinal, care are un rol important în menținerea sistemului imunitar. Fibrele alimentare sunt descompuse și fermentate în colon. Această fermentare creează acizi grași cu lanț scurt benefici sunt produse.
În timp ce toate legumele sunt benefice, unele dintre cele mai bune pentru tractul gastrointestinal includ ceapa, prazul, sparanghelul, napul porcesc, păpădia și algele marine. Aceste alimente sunt deosebit de bogate în fibre prebiotice care ajută la alimentarea bacteriilor sănătoase din tractul gastrointestinal pentru a le ajuta să se înmulțească și să se dezvolte.
Dacă până acum ne-am obișnuit să auzim că produsele lactate sunt cele mai bune resurse de calciu, pentru sistemul osos, iată că specialiștii în nutriție vin și cu varianta ”vegetariană”. Astfel, spun aceștia, legumele oferă suficienți nutrienți pentru formarea oaselor, mai mult, acestea servesc ca un ”tampon” natral pentru mediul mai acid din corpul uman, care duce la eliminarea mai rapidă a calciului în loc ca acesta să se asimileze.
Frunzele verzi, cum ar fi varza kale, varza chinezească, varza creață și napii, toate furnizează calciu, dar conțin și potasiu, acid folic, vitamina K și magneziu, care ajută organismul să introducă calciul în oase.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.