Rolul COLAGENULUI, "proteina URIAȘĂ" pentru piele: Dacă apa din piele scade sub 10%, apare inflamaţia și DISTRUGE pielea

Rolul colagenului - Foto: Pexels @Anna Shvets @Teona Swift
Rolul colagenului - Foto: Pexels @Anna Shvets @Teona Swift

Ce este colagenul, ce rol are pentru pielea noastră, de ce e bine să apară în cosmetice și când apare inflamația.

"Ne uităm la toate celulele. De o parte şi de alta a fiecărei membrane celulare, găsim, evident, tot chimie. Adică sodiu şi potasiu. Aceste elemente fac celula să funcţioneze.

Vedem aceste principii în cosmetice și aflăm de ce cosmeceuticele ţin cont de fiziologia umană.

Un hibrid. Între produsele convenţionale şi medicamente. Acestea sunt cosmeceuticele, care transportate în piele de nanoparticule - mijloace de transport de dimensiuni infime, capabile să intre în al doilea strat.

Pentru fermitate, punem în cosmetice colagen, adică principala proteină din organism.

Colagenul este o proteină uriaşă. Nu poate să intre în piele. Şi atunci cum alegem un produs cosmetic care să conţină colagen şi să poată fi transportat în al doilea strat al pielii, acolo unde contează? Ne spune chimia", explică specialiștii, în emisiunea "Doctor de bine", de la PRO TV. 

"Dimensiunea ei nu-i permite traversarea barierelor pielii și atunci, ceea ce ar trebui noi să găsim în produsele de pe piață este colagenul hidrolizat. Are această abilitate de a fi un schelet pentru regenerarea unor celule", spune Ioana Lăcătușu, de la Facultatea de inginerie chimică şi biotehnologii.

Dacă apa din piele scade sub 10%, apare inflamaţia și distruge pielea

 

După 30 de ani, producţia de colagen a organismului uman scade vertiginos. Îl ajutăm în combinaţie cu vitamina C, o asocierea farmaceutică pentru produsele cosmetice.

"Vitamina C, acidul ascorbic, are un rol aparte în ceea ce privește colagenul, acela de a optimiza o producţie de enzime care participă la biosinteza colagenului. Aceste molecule, împreună, pot să capteze apă, iar scopul este ca apa să fie reţinută", a completat ea. 

Dacă apa din piele scade sub 10%, apare inflamaţia și distruge pielea, potrivit specialiștilor.

RETINOLUL, ingredientul minune cu efect anti-îmbătrânire. Unde se găsește

 

„Retinolul este un ingredient minune din punctul de vedere al efectului său anti-îmbătrânire. Este de fapt un derivat al vitaminei A pe care o regăsim și în alimente și evident că este un ingredient foarte popular, popularitatea sa bazându-se pe eficiență, pentru că reușește să refacă structura pielii, să o întărească ceea ce dă de fapt un efect anti-rid”, a declarat Adina Alexandru, medic primar dermatolog, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena1.

”Este important ca produsul să conțină Retinol pur într-o cantitate cât mai mare, să fie într-o formulă stabilă, să penetreze profund în piele și acest lucru este important pentru a ajuta straturile profunde ale pielii. Este important ca atunci când alegem un astfel de produs, el să fi fost și testat înainte pe un anumit număr de persoane, de femei, pentru a se vedea dacă are sau nu efect anti-îmbătrânire. Extsită produse care au studii de acest tip foarte bune.  

Atunci când folosim un astfel de produs trebuie să știm că Retinolul poate determina o sensibilitate mai mare a pielii la soare, ceea ce presupune ca el să fie aplicat seara, iar dimineața să aplicăm o cremă cu SPP pentru a nu ni se înroși pielea în contact cu soarele”, a spus medicul Adina Alexandru.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel