De ce copiii vor alege mereu cartofii prăjiți

Alimentele prăjite în ulei

Mâncarea sănătoasă, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic, e cea din care creștem.

”A mânca sănătos înseamnă alimente hrănitoare, sățioase, bogate în calorii, bogate în grăsime. Așa a construit natura mâncarea sănătoasă, e aia din care creștem. Și grăsimea e considerată un element de supraviețuire, deci niciodată natura nu ne va bloca niciodată instinctul acesta de a prefera un lucru care este fie plin de grăsime, vezi cartofii prăjiți, fie plin de zahăr, vezi orice prăjitură. Noi instinctiv ne îndreptăm - și asta vedem pe copii - când le oferi un cartof fiert și unul prăjit, întotdeauna vor alege cartofii prăjiți, nu trebuie să-i învețe nici un nutriționist, niciun părinte, niciun bunic. Este instinctul nostru. Tot ce e dulce și gras ne place. Și din grăsime și din zahăr creștem”, afirmă nutriționistul Mihaela Bilic, la Interviurile DC Media Group.

Articole similare

6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!

20 iun 2025, 09:05
Matcha este un ceai verde concentrat, cu multiple beneficii pentru sănătate, care îmbunătățește funcțiile cerebrale, susține sănătatea inimii și ajută la gestionarea greutății, fiind o...