Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Mandarinele nu sunt doar delicioase, ci includ și multe substanțe nutritive și vitamine care pot ajuta la prevenirea bolilor. Aflați mai jos cele mai importante beneficii pentru sănătate ale mandarinelor!
Dacă doriți ceva gustos care are tone de beneficii pentru sănătate, avem o sugestie. Mandarinele ar trebui să aibă întotdeauna un loc pe lista de cumpărături. De ce sunt mandarinele atât de potrivite pentru a fi consumate, mai ales în perioada lunilor de iarnă.
Inițial cultivate în Asia, și-au găsit drumul prin Europa, Africa, Australia și, în cele din urmă, în SUA. Mandarinele sunt mai mici decât portocala medie și ușor de decojit. În plus, sunt versatile și funcționează bine și în feluri de mâncare savuroase.
Acesta nu este singurul lor talent. Continuați să citiți și descoperiți toate beneficiile lor minunate!
Mandarinele se mândresc cu un profil nutrițional impresionant. O mandarină medie de 88 grame împachetează următorii nutrienți:
- Calorii: 47
- Carbohidrati: 12 grame
- Proteine: 0,7 grame
- Grăsime: 0,3 grame
- Fibre: 2 grame
- Vitamina C: 26% din valoarea zilnică (DV)
- Magneziu: 2,5% din DV
- Potasiu: 3% din DV
- Cupru: 4% din DV
- Fier: aproape 1% din DV, arată Healthline.
Mandarinele oferă peste un sfert din doza zilnică recomandată de vitamina C, care este importantă pentru sănătatea pielii, vindecarea rănilor, și funcția imunitară corespunzătoare.
Mandarinele oferă, de asemenea, minerale importante. Deși nu sunt o sursă bogată de cupru, se mândresc cu mai mult decât majoritatea fructelor. Cuprul este esențial pentru sănătate, deoarece ajută la producția de celule roșii din sânge și la absorbția fierului. Astfel, ajută la transportul oxigenului către țesuturile tale.
Vezi și: Cum să îți sufli nasul corect. Ce se întâmplă dacă te forțezi
Aruncați o privire la valoarea nutritivă a mandarinelor și veți constata că sunt ambalate cu o serie de vitamine și minerale esențiale organismului. Aceste portocale mici se mândresc cu peste un sfert din doza recomandată de vitamina C pe ceașcă.
Mandarinele au, de asemenea, antioxidanți cum ar fi beta-caroten, luteina, și zeaxantina. Aceste carotenoide ajută la menținerea ochilor și a pielii sănătoase, potrivit US Citrus.
Mandarinele au, de asemenea, vitamina E și B12 pentru a vă menține părul sănătos și puternic. Adaugă câteva picături de mandarine la uleiul de păr pentru un pic de strălucire naturală.
Mandarinele vă ajută să vă gestionați greutatea. Fructul de mandarin este plin de fibre. Fibrele te fac să te simți mai plin și îți mențin sistemul digestiv în stare optimă.
Vezi și: Boala Alzheimer, asociată cu o infecție bacteriană. Cercetător: Avem dovezi solide care fac legătura
Magneziul, calciul și fosforul care se regăsesc în mandarine contribuie la sănătatea oaselor. O ceașcă plină de mandarine îții oferă o porție de 3% din cele trei minerale necesare funcționării organismului.
Consumul regulat de mandarine vă poate ajuta să vă gestionați tensiunea arterială. Fibrele, potasiul și antioxidanții din fructe mențin fluxul sanguin fără probleme și mențin tensiunea arterială scăzută.
Tipul de fibre din mandarine și pectină împiedică colesterolul rău să fie absorbit în intestin.
Mandarinele au nutrienți care ajută rănile să se vindece și să țină răcelile la distanță. Consumul lor poate ajuta, de asemenea, cu digestia și sistemul nervos, reducând vărsăturile și crampele musculare. Consumul regulat de mandarine ar putea ajuta la scăderea șanselor de a dezvolta cancer. Deși nimic nu este sigur, există mulți antioxidanți și nutrienți, cum ar fi limonenul, care ar putea împiedica dezvoltarea cancerului hepatic sau de sân.
Vezi și: Grelina, ce este și cum acționează. Alungulesei: Se află în stomac. Acolo trebuie să te pregătești
Un studiu al populației mari a asociat o dietă bogată în citrice precum mandarinele cu un risc redus de pietre la rinichi, care sunt minerale cristalizate pe care corpul tău le excretă în urină. Ele pot fi extrem de dureroase. Nivelurile scăzute de citrat în urină pot provoca formarea anumitor tipuri de pietre la rinichi. Din fericire, consumul regulat de citrice poate crește nivelul de citrat, care este gândit pentru a reduce riscul de pietre la rinichi, notează Healthline.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.