Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Numărul de utilizatori de țigarete electronice care au început să le utilizeze de la vârsta de 14 ani sau chiar mai mici s-a triplat în ultimii cinci ani, spun cercetătorii Universității din Michigan.
Anul trecut, 28% dintre utilizatorii de țigări electronice au declarat că au început cel târziu la 14 ani, comparativ cu aproximativ 9% în 2014. Rezultatele sunt publicate în American Journal of Public Health.
Deși cercetătorii nu au analizat în mod special ce a determinat creșterea numărului de utilizatori ai țigării electronice, autorul studiului Rebecca Evans-Polce, om de știință asistent de cercetare la UM School of Nursing, a declarat că percepția că țigările electronice nu sunt la fel de dăunătoare și că nu dau dependență precum fumatul țigărilor ar putea fi parțial cauza.
Acest lucru este alarmant, deoarece cercetările arată că utilizarea timpurie a țigaretelor electronice este legată de riscul ulterior de a fuma țigări de tutun, a spus ea. De asemenea, expunerea la nicotină în timp ce creierul se dezvoltă poate crește un risc deosebit, iar vapingul a fost legat de boli respiratorii grave.
Creșterea majoră a copiilor care vapează la vârste mai fragede are sens, chiar și în timp ce alte produse - țigări, trabucuri, tutun fără fum - au rămas semnificativ neschimbate în acea perioadă, a spus Evans-Polce.
"Nu sunt sigur ca te-ai aștepta la schimbări mari într-o perioadă atât de scurtă pentru acele alte produse", a spus ea. "Pe de altă parte, utilizarea e-țigărilor a luat amploare în ultimii cinci ani. De asemenea, este important de menționat că, în special, țigările, copiii le folosesc încă devreme. Peste jumătate dintre copiii de 16-17 ani care au raportat că au folosit vreodată țigări au spus că le-au utilizat începând cu vârsta de 14 ani. "
Evans-Polce și colegii ei au folosit date de la 26.662 de participanți, cu vârste de 16 și 17 ani, din Studiul Național al Tutunului pentru Tineret.
Sursa, aici.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.