Ecleruri de POST, super aromate și delicioase. Cu greu își va da seama cineva că nu conțin ouă sau lapte

Pentru aluat:

200 g de făină

120 ml apă

150 g margarină

1 linguriță de zahăr

un praf de sare

Pentru crema de vanilie:

300 ml lapte vegetal

50 g amidon

150 gr de miere sau zahăr

un plic zahăr vanilat

pentru culoare: o linguriță de curcumă sau turmeric

Mod de preparare: 

Topește margarina într-o oală peste care ai adăugat apa și praful de sare. Lasă să dea un clocot și pune o linguriță de zahăr. Stinge focul, adaugă făina și amestecă până la omogenizare. 

Într-o tavă, pune hârtie de copt și cu aluatul răcit formează bastonașe de grosimea unui deget.

Bagă tava în cuptorul preîncălzit 30 de minute. 

Între timp, pune într-o oală laptele vegetal și mierea/zahărul, adaugă amidonul și lasă la foc mic până se îngroașă. Stinge focul, pune zahărul vanilat și curcuma sau turmeric. Lasă să se răcească. 

Scoate din cuptor eclerurile și taie-le pe mijloc, apoi umple-le cu cremă.

Citește și Negresă cu gem, cea mai simplă rețetă. Atât de delicioasă, încât nimeni nu va crede că este de POST!

Articole similare