Negresă cu gem, cea mai simplă rețetă. Atât de delicioasă, încât nimeni nu va crede că este de POST!

Irina Radu / 19 Martie 2021 / 21:42

Negresa de post este extrem de delicioasă, ușoară și parfumată. Negresa de post cu gem este o rețetă ieftină, cu ingrediente accesibile tuturor, gata în mai puțin de o oră.

Ai nevoie de:

Pentru blat:

300 g făină

200 g gem de prune sau marmeladă

100 g zahăr

100 ml ulei

200 ml apă minerală carbogazoasă

2 linguri cacao

100 g nucă măcinată grosier

1 plic praf de copt

un vârf cuțit de bicarbonat

2 lingurițe esență de rom

un praf sare

Pentru glazura de ciocolată:

100 g ciocolată neagră(de post)

1-2 linguri zahăr

1 lingură apă

câțiva stropi de ulei

Mod de preparare negresă cu gem

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

Într-un vas, amestecă uleiul cu apa și gemul și, în funcție de gust, adaugă zahăr pudră.

Cerne făina împreună cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul și adaugă-le peste ingredientele din vas.

Omogenizează bine compoziția, apoi adaugă nuca, un praf de sare și esența.

Lasă compoziția să se odihnească 10 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul, în aciditatea apei minerale carbogazoase.

Tapetează o tavă de 20/20 cu hârtie de copt și întinde compoziția de negresă cu gem și nuci în ea.

Coace prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Pentru glazură, topește ciocolata la bain marie, amestecată cu apa, uleiul și zahăr și întinde-o imediat, peste negresa răcită deja.

Presară și miez de nucă deasupra, lasă glazura să se întărească, apoi servește.

Citește și Câte ouă se pun, de fapt, la maioneză. Trucul pe care ar trebui să-l știe toate gospodinele

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy