Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Chef Sorin Bontea a transformat pasca într-un cheesecake românesc irezistibil, gata în doar câțiva pași. Secretul? Ingredientele simple, combinate genial - iar trucul cu untulși stafidele face toată diferența!...
Chef Sorin Bontea propune o variantă modernă și rapidă a tradiționalei pască de Paște: pasca fără aluat. Această rețetă, asemănătoare unui cheesecake românesc, este ideală pentru cei care doresc un desert delicios, dar simplu de preparat.
- 700 g brânză de vaci
- 400 g smântână
- 4 ouă
- 250 g zahăr tos
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- esență de vanilie cu aromă de Bourbon
- 100 g griș
- 50 g făină
- 80 g unt (la temperatura camerei)
- 200 g stafide (hidratate în apă caldă)
- coaja rasă de la o lămâie și zeama de la o jumătate de lămâie
"Începem cu ouăle, zahărul și le batem împreună două minute, nu foarte mult, e o rețetă foarte rapidă. Adăugăm brânza de vaci. Este foarte important ca toată compoziția să fie cât mai omogenă la această rețetă.
Adaug untul, care e foarte important să fie la temperatura camerei, esența de vanilia, smântâna și jumătate de lămâie stoarsă. Pun și coaja de la o lămâie rasă, adaug și făina puțin câte puțin, pentru a nu face cocoloașe, după care și grișul. Pun și stafidele, pe care le-a m hidratat deja cu puțină apă caldă", a explicat chef Sorin Bontea.
- Bate ouăle cu zahărul tos și zahărul vanilat timp de aproximativ 2 minute.
- Adaugă brânza de vaci și amestecă până obții o compoziție omogenă.
- Încorporează smântâna, untul, esența de vanilie, coaja și zeama de lămâie.
- Adaugă făina cernută treptat, apoi grișul, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
- Încorporează stafidele hidratate.
- Toarnă compoziția într-o formă de copt (diametru de 24 cm) tapetată cu unt, zahăr și făină.
- Coace pasca în cuptorul preîncălzit la 160°C timp de 60-70 de minute, în funcție de cuptor.
- După coacere, lasă pasca să se răcească înainte de a o tăia și servi.
"O bag la cuptor la 160 de grade, timp de o oră. După 60 de minute merge tăiată", a mai spus.
Chef Sorin Bontea subliniază importanța utilizării ingredientelor la temperatura camerei pentru a obține o textură perfectă: "Pentru această rețetă, am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Nu este o rețetă complicată".
Această pască fără aluat este o alternativă simplă și rapidă la rețeta tradițională, oferind un gust autentic și o textură cremoasă, perfectă pentru masa de Paște.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.