Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui

Supă de pui clară. Cum o faci să iasă clară, exact ca supa bunicii. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? Ce să faci dacă supa ți-a ieșit tulbure. Trucul cu albușul de ou care îți salvează...
Supa clară de pui este cunoscută pentru textura sa limpede și gustul bogat. Totuși, uneori poate ieși mai tulbure sau poate avea o nuanță diferită, fie albă, fie galbenă.
Generația Z, cea mai sănătoasă. Dr. Lygia Alexandrescu: Au cel mai corect comportament alimentar
De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure?
Foto: DC Medical
Dacă îți iese supa albă poate apărea din cauza conținutului de colagen din oase și piele, mai ales dacă puiul folosit are multe oase și piele. Fierberea prelungită a acestora eliberează colagen, care dă supei un aspect lăptos.
Dacă supa îți iese galbenă, asta indică prezența grăsimilor din piele de pui și, uneori, din morcovi sau alte legume cu pigment galben.
De asemenea, puiul de curte sau cel crescut natural are o carne și o piele mai pigmentată, care colorează mai puternic supa.
Dacă supa iese tulbure, înseamnă că supa nu este strecurată corespunzător sau a fiert la foc prea mare, lucru care a dus la descompunerea cărnii și legumelor în supă.
Fierberea puternică duce la agitarea grăsimilor și proteinelor, ceea ce împiedică limpezirea supei.
Cum să prepari o supă de pui clară?
Ingrediente
- 1 pui întreg sau 4 - 5 pulpe de pui
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de țelină (mică)
- 1 păstârnac
- sare, după gust
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare
1. Pregătirea puiului
Alege carnea proaspătă și evită grăsimea excesivă.
Grăsimea poate contribui la o culoare mai galbenă a supei.
2. Fierberea la foc mic
Așază carnea de pui într-o oală mare și adaugă aproximativ 3 - 4 litri de apă rece. Fierberea la foc mic este esențială pentru o supă clară. Dacă fierbi la foc mare bucăți solide și grăsimile se vor ridica rapid la suprafață, tulburând supa. Deci, pornește focul la intensitate mică și lasă puiul să fiarbă încet.
3. Îndepărtarea spumei
Pe măsură ce apa începe să fiarbă, se formează spumă la suprafața. Aceasta trebuie îndepărtată constant, cu ajutorul unei spumiere, pentru a obține o supă limpede.
4. Adăugarea legumelor
După ce ai îndepărtat spuma, adaugă legumele întregi - ceapa, țelina, morcovii și păstârnacul. Legumele vor da gust și aromă supei.
Nu tăia legumele deloc sau nu le tăia prea mărunt, pentru a nu lăsa resturi mici care să tulbure supa.
5. Fierberea supei
După ce supa a fiert, scoate legumele și carnea. Folosește o sită fină sau chiar un tifon pentru a strecura spa.
Aceasta va îndepărta eventualele particule mici care ar putea tulbura lichidul.
Ce să faci dacă supa ți-a ieșit tulbure. Trucul cu albușul de ou
Dacă supa iese tulbure, poți folosi albușuri de ou pentru a o face clară din nou.
Bate 2 albușuri de ou și toarnă-le în supă când aceasta este încă fierbinte (dar nu fierbe).
Albușurile vor coagula particulele mici, iar când strecori din nou supa, aceasta va fi mai limpede.
În plus, dacă dorești o culoare mai puțin intensă, scoate pielea de pe pui înainte de a-l fierbe reducând astfel grăsimea din lichid.
-
-
Donald Trump, din nou la spital12.10.2025, 09:57
-
-
-
Apa îmbuteliată, riscuri uriașe. Duce la cancer11.10.2025, 22:22
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".