Ce să nu faci înainte de a merge la piscină sau la mare. Avertismentul unui medic dermatolog
Ce să nu faci înainte de a merge la piscină sau la mare. Avertismentul unui medic dermatolog.
Dan Vodnar, profesor de Gastromonie Moleculară la USAMV Cluj, explică, într-o postare de pe pagina proiectului său Știință cu sare și piper, cum ia naștere crusta aurie și crocantă de pe suprafața unui aliment.
”Suprafața crocantă a unui produs alimentar rezultă din contactul acelui preparat cu grăsimea fierbinte și apa care se evaporă de pe suprafața acestuia?Pentru a obține o crustă aurie, crocantă și apetisantă trebuie să evităm gătirea mai multor straturi de preparat în tigaie (aglomerarea), deoarece temperatura va scădea drastic ducând la condensarea apei și la înmuierea preparatului. Pentru a menține suprafața crocantă a preparatului trebuie să evităm acoperirea acestora cât încă sunt fierbinți, lăsându-le să se răcească într-un singur strat. De asemenea, ca preparatele să fie atât crocante, cât și savuroase, trebuie să ținem cont de cantitatea și de tipurile de grăsime utilizate în procesul de gătire”, explică acesta.
Ce să nu faci înainte de a merge la piscină sau la mare. Avertismentul unui medic dermatolog.
Te confrunți cu primele semne de îmbătrânire, dar îți dorești să păstrezi elasticitatea și luminozitatea naturală a pielii tale?
Adevărul despre cât de des ar trebui să vă spălați părul. Cum trebuie întreținut între spălări.
Cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat pe timpul iernii. Temperatura la care trebuie spălate.
De ce îți sare oja de pe unghii? Ce să faci pentru a oja să reziste mai mult timp.
Când este bine să faci duș? Dimineața sau seara și ce importanță are, de fapt, momentul zilei la care te speli.
Cum speli corect lenjeria intimă. Detaliile pe care trebuie să le știi.
Cu ce să nu te îmbraci când zbori cu avionul. Îți poate pune sănătatea în pericol.
Află cele 5 obiceiuri dovedite științific care îți curăță pielea din interior și o ajută să strălucească natural.
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.