Cum să nu arunci mâncarea: trei rețete care folosesc carnea rămasă de la sărbători

Angela Sabău / 01 ian 2021 / 20:32
Rețtete cu carne tocată  Foto: thespruceeats.com
Rețtete cu carne tocată Foto: thespruceeats.com

Risipa de mâncare este o problemă generală în preajma sărbătorilor. Toată lumea vrea să aibă masa încărcată de sărbători și majoritatea face cumpărături și gătește în exces. Astfel, după Anul Nou, o bună parte din alimentele gătite se strică și ajung în gunoi. 

Iată rrei rețete de a „recupera” carnea înainte să se strice. 

Spaghete cu carne
Aproape orice rețetă care folosește carne tocată sau cârnați este un bun candidat pentru această rețetă. Carnea condimentată este un complement frumos pentru paste și un borcan cu sosul preferat.

Pregătire: 5 minute
Gătit: 12 minute
Total: 17 minute
Porții: 4 până la 6 porții

Această rețetă de spaghetti cu carne este foarte simplă cu trei ingrediente, care deghizează resturile de carne tocată într-un mod minunat. Dacă doriți să faceți rețeta folosind carne tocată proaspătă, rumeniti 1/2 până la 1 kilogram de carne tocată cu 1 ceapă tocată mărunt. Apoi adăugați sosul de paste și continuați cu rețeta.
Serviți acest fel de mâncare foarte ușor și consistent cu o salată verde și cu roșii cherry și ciuperci feliate. 

Ingrediente
chiftele de carne tocată rămase (orice cantitate v-a mai rămas)
1 borcan sos de paste
1/3 cană apă
1 pachet de spaghete sau paste lingine
1/2 cana parmezan ras (sau branza romana)

Puneți la liert o oală mare cu apă și puțină sare. Între timp, tăiați chifteaua în bucăți mici și combinați-o într-o tigaie mare cu sosul pentru paste. Puneți tigaia la foc mediu și când fierbe, aduceți-o la foc mic, amestecând frecvent. Pe măsură ce sosul se gătește, se va lipi mai ușor de tigaie.
Gătiți pastele conform instructiunilor ambalajului iî oala cu apă clocotită până la al dente. Scurgeți pastele, apoi așezați-le pe un platou de servire. Completați pastele cu sosul de paste și parmezanul mărunțit și serviți imediat.

Burgeri cu carne tocată

Pregătire: 18 minute
Gatit: 35 min
Total: 53 de minute
Porții: 6 porții

Utilizați sosul dvs. de grătar preferat în amestecul de carne de vită sau folosiți sos de ketchup sau chili.

Ingrediente
1 1/2 kg de carne de vită măcinată, 85% până la 90%
1 1/2 cani de pesmet moale proaspăt
2 linguri de patrunjel tocat proaspat, sau 2 lingurite fulgi de patrunjel uscat
1 ceapa medie ceapa tocata marunt
1/2 ardei gras verde tocat mărunt
1/2 linguriță cimbru măcinat
1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
3/4 linguriță sare
1 ou mare
1/3 cană sos de grătar
18 chifle 

Pentru completările opționale
felii de slănină (fierte, tăiate în bucăți de 1 inch)
uncii branza (feliata)
felii de roșii (mici)
frunze de salată (rupte)

Preparare:
Într-un castron mare, combinați carnea de vită măcinată, pesmetul, pătrunjelul, ceapa tocată mărunt și ardeiul gras, cimbru, piper negru, sare, ou și 1/3 cană de sos de grătar. Se amestecă bine până când ingredientele sunt bine omogenizate.
Folosind o măsură de 1/4 cană, luați câte 1/4 cană din amestecul de carne pe foaia de copt și aplatizați ușor până ia forma de burger.
Coaceți timp de aproximativ 30 până la 40 de minute sau până când sunt gătite. Ungeți carnea cu puțin sos de grătar.
Tăiați feliile de brânză, dacă vreți să le folosiți și puneți-le peste carne și mai lăsați la copt 2 minute.
Scoateți din cuptor și lăsați să stea aproximativ 10 minute. 
Tăiați chiflele în jumătăți și puneți între ele carnea cu toping la alegere. 

Sandwich cald
Un sandviș simplu vă scapă de excesul de pâine în cel mai scurt timp. 
Pregătire: 10 minute
Gatit: 5 minute
Total: 15 minute
Porții: 4 porții
Această rețetă simplă pentru sandwich-ul la grătar este o modalitate ușoară de a duce un sandwich simplu la nivelul următor! Pâinea ciabatta crocantă, brânza topită și resturile de carne tocată fac un sandviș imbatabil.
Desigur, puteți folosi orice tip de pâine în acest sandwich cald. Încercați să folosiți pâine integrală feliată din grâu sau pâine franceză tăiată într-un unghi. Puteți găti acest sandwich pe un grătar de interior cu dublu contact, o presă de panini sau pe plită într-o tigaie sau tigaie antiaderentă obișnuită. Dacă folosiți o tigaie obișnuită, acoperiți sandvișurile cu capacul tigaii în timp ce o gătiți pentru a ajuta la menținerea căldurii, astfel încât pâinea să se încălzească și brânza să se topească în timpul în care pâinea se rumeneste.

Ingrediente
4 felii de pâine ciabatta
3 linguri de muștar
2 linguri maioneză
4 porții de carne rămase
8 felii de brânză elvețiană sau Havarti
3 linguri de unt, moale

Preparare: 
1. Așezați pâinea pe suprafața de lucru. Tăiați pâinea în jumătate pe orizontal. Ugeți cu unt, indiferent ce fel de pâine folosiți.
Așezați 1 felie de brânză pe jumătate din feliile de pâine, apoi acoperiți cu feliile de carne; deasupra puneți brânză. Se acoperă cu feliile de pâine rămase, cu unt în jos. Întindeți și în exeriorul sandviciului puțin unt și apoi puneți-le pe un grătar interior cu contact dublu (sandvismaker) timp de 4 până la 5 minute până când pâinea este crocantă și aurie sau gătiți pe grătarul obișnuit, rotind de pe o part epe alta și apăsând cu o spatulă, timp de 7 până la 9 minute sau până când pâinea este crocantă, iar brânza s-a topit.
Serviți-le calde.

Mai multe rețete găsiti aici.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy