Căpșunile, beneficii-SURPRIZĂ: albesc dinții, împrospătează respirația și au efect afrodisiac

Căpșuni

Căpșunile pot, de asemenea să:

- îmbunătățească starea antioxidantă a sângelui

- scadă stresul oxidativ

- reducă inflamația

- îmbunătățească profilul lipidelor din sânge

- reducă oxidarea dăunătoare a colesterolului LDL (rău).

Despre beneficiile căpșunilor a scris și medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 

"Pledoarie pentru consumul de căpșuni:

au puține calorii și mai multă vit. C decât portocala

au multe fibre solubile(care scad colesterolul) și insolubile(care previn constipația)

albesc dinții, împrospătează respirația și au efect afrodisiac

În 100g căpșuni avem peste 50% din doza zilnică de vit. C, 20% din doza de acid folic, 150mg potasiu, 2g fibre și bioflavonoide cu efect anticancer.

Niciodată căpșunile n-au fost mai delicioase, poate pentru că la argumentele nutriționale s-au adăugat și factorii de mediu.", a precizat medicul nutriționist. 

Citește și Ghimbirul: ce MINUNI poate să facă în organism, dacă îl consumi zilnic, timp de o lună

Articole similare