Ghimbirul: ce MINUNI poate să facă în organism, dacă îl consumi zilnic, timp de o lună

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Ghimbirul
Ghimbirul

Știm cu toții că fructele și legumele sunt foarte bune pentru sănătatea noastră. Se știe că ar trebui să le consumăm de mai multe ori pe zi, dar știați că există anumite condimente care au și multe beneficii pentru sănătate? Ghimbirul este unul dintre ele. Consumat zilnic, aduce o mulțime de beneficii în organism.

Ghimbirul este un condiment cu un gust foarte puternic. Nu este doar foarte gustos, dar are și multe calități. Ghimbirul conține gingerol, shogaol, zingiberen și o gamă întreagă de vitamine și minerale. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că ghimbirul are o lungă istorie medicală.

Cu secole în urmă, ghimbirul era folosit pentru a vindeca diferite de afecțiuni. În plus, consumul regulat de ghimbir ajută și la menținerea sănătății corpului.

Prin conținutul de gingerol, o substanță bioactivă, ghimbirul ajută la reducerea simptomelor precum greață și vărsături. Această substanță ajută și la reducerea inflamațiilor articulare.

Ghimbirul conține, de asemenea, shoagol, o substanță cu efect analgezic care ajută și împotriva cancerului și a bolilor de inimă.

Zingiberenul din ghimbir este deosebit de bun pentru digestie. Dar nu numai asta: ghimbirul are și un efect antidiabetic și îmbunătățește funcția creierului și sistemul imunitar.

Ghimbirul, consumat în fiecare zi

Iată ce face în organism, dacă este consumat în fiecare zi, timp de o lună.

Tăiați o bucată mare - aproximativ 1,5 centimetri - în bucăți mici și amestecați-o cu smoothie-ul sau ceaiul dvs. Iată ce beneficii aduce în corp.

Antiinflamator: inflamația în organism este redusă mai repede. Acest lucru se datorează efectului antiinflamator al ghimbirului.

Ameliorează greața: aveți adesea greață dimineața? Consumul de ghimbir în fiecare zi vă va ajuta! Mâncând ghimbir zilnic, greața va dispărea în curând. Sfat: în special femeile însărcinate și persoanele supuse chimioterapiei pot beneficia de acest lucru.

Reduce durerea musculară: Aveți dureri musculare sau dureri la nivelul membrelor? Consumul de ghimbir poate avea o influență bună asupra acestui lucru. Consumul zilnic de ghimbir va ușura treptat durerea.

Favorizează mișcările intestinului: Consumul zilnic de ghimbir face mult bine pentru mișcările intestinale. Suferiți în mod regulat de constipație? Atunci acest lucru vă poate ajuta.

Reduce durerea menstruală: aveți dureri constante în această perioadă a lunii? Consumul de ghimbir zilnic vă poate ajuta. Condimentul este similar cu administrarea de medicamente pentru durere, care pot ajuta la ameliorarea durerii abdominale acute.

Scade colesterolul: consumul de ghimbir în fiecare zi timp de o lună poate ajuta la scăderea colesterolului „rău” din organism. Cantitatea de trigliceride din sânge este redusă de substanțele din ghimbir.

Îmbunătățește sistemul imunitar: Proprietățile antiinflamatorii din ghimbir întăresc sistemul imunitar. Ați fost deja afectat de o răceală sau un virus? Atunci ghimbirul vă poate ajuta să vă recuperați mai repede.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel