Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Pe lângă omega 3 și calciu, din dieta femeilor pe măsură ce îmbătrânesc nu ar trebui să lipsească vitamina D, vitamina B9 și B12. Acestea, potrivit specialiștilor citați de livescience.com, ajută la protejarea femeilor împotriva bolilor de inimă, reduc riscului altor afecțiuni cronice precum osteoporoza, diabet, cancer de sân și hipertensiune arterială.
1. Vitamina D – lipsa ei duce la oase fragile, respectiv, în timp,la osteoporoză. O puteți obține din piele, din dietă și din suplimentele de vitamine. Însă, odtaă cu înaintare aîn vârstă, pielea își pierde din capacitate de a produce vitamina D ca răspuns la expunerea la soare. Iar această vitamină poate fi obținută consumând în fiecare zi produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.
Ginecologul Nereida Correa, de la Colegiul de Medicină Einstein din New York, citată de livescience, recomandă femeilor să ia multivitamine, să mănânce iaurt cu conținut scăzut de grăsimi sau brânză de vaci, suc de portocale îmbogățit cu vitamina D sau leguminoase, ca parte a unei diete zilnice. Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul, ceea ce ajută la menținerea puternică a oaselor îmbătrânite.
2. Vitamina B12 – lipsa ei duce la anemie; specialiști au descoperit că femeile cu anemie consumă mai puțină proteină, acid folic (numit și vitamina B9), fier, vitamina C și vitamina B12. Nivelurile scăzute ale acestei vitamine se observă la femei pe măsură ce îmbătrânesc. O cantitate insuficientă de B12 poate duce la oboseală, scădere în greutate, memorie deficitară, demență și depresie. Valoarea zilnică: 2,4 micrograme zilnic pentru adulți. Se obține din alimente ca: pește, carne, păsări de curte, ouă, lapte. Nereida Correa sugera injecții B12 drept cel mai bun mod de a promova absorbție a B12 în organism.
3. Vitamina B9 (acidul folic) – o cantitate redusă de B9 în corp se vede prin anemie, scădere în greutate, slăbiciune, dureri de cap și niveluri ridicate de homocisteină din sânge, un factor de risc pentru bolile cardiace. Reprezentantele sexului frumos care consumă mai mult acid folic prezintă risc redus de a dezvolta hipertensiune arterială, sugerează un studiu din 2005 publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Aceste trucuri îți vor transforma casa într-o oază de relaxare care te îmbie cu un miros plăcut.
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
Cum să cureți eficient ustensilele din lemn din bucătărie. Greșeala pe care ai făcut-o până acum care înmulțește bacteriile. Află acum!