Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Aportul de calciu a fost controversat mereu, existând teorii pro și contra. În continuare, studiile au rezultate contradictorii. totuși, o anume doză de calciu luată zilnic este sigură, spun...
Aportul de calciu a dat naștere la controverse privind efectul său, care ar putea crește riscul bolilor vasculare. Unele studii au asociat aportul ridicat de calciu cu depunerile de calciu crescute în artere, în timp ce altele nu au găsit un astfel de efect.
Recent, cercetătorii de la Universitatea Tufts și RAND Corporation au analizat rezultatele a patru studii clinice și 27 de studii observaționale și au concluzionat că, peste tot, consumul de calciu de până la 2.500 mg (mg) zilnic nu are niciun efect asupra riscului cardiovascular la adulții în general sănătoși. Revizuirea a fost publicată de Annals of Internal Medicine.
Un alt studiu, realizat de cercetatori de la Universitatea Johns Hopkins, s-a concentrat pe 2.742 de participanți care au avut scanări CT făcute la începutul studiului și altle, făcute 10 ani mai tarziu.
Ei au descoperit că cei care au consumat cele mai ridicate niveluri de calciu din orice sursă, au fost cu 27% mai puțin probabil să dezvolte boli de inimă, iar cei care au primit calciu din suplimente au avut cu 22% mai multe șanse de a dezvolta boli de inimă pe parcursul deceniului. Aceste rezultate au fost publicate de către Jurnalul American Heart
Deși nu există dovezi că doze mari de calciu dietetice măresc riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral, există motive să suplimentați aportul de calciu.
Dacă este posibil, încercați să obțineți 500 până la 700 mg de calciu pe zi din produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, conserve de pește uleios cu oase, tofu, verde cu frunze și suc fortificat cu calciu. Și nu uitați să adăugați 800 mg de vitamina D; în acest caz, un supliment este binevenit.
Studiul integral poate fi găsit AICI.
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.