Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Deoarece alegerile noastre alimentare influențează nivelul inflamației din organism, se consideră că dieta antiinflamatoare reduce inflamației cronice și ajută la prevenirea sau tratarea următoarelor afecțiuni: alergii, boala Alzheimer, artrită, astm, cancer, depresie, diabet, gută, boli de inimă, boli inflamatorii intestinale (cum ar fi colita ulcerativă și boala Crohn), sindromul intestinului iritabil (IBS), accident vascular cerebral (link studiu) și ateroscleroză (link studiu) sau diabet de tip 2 (link direct studiu).
Mai multe cercetări sugerează că persoanele cu un aport ridicat de legume, fructe, nuci, semințe, uleiuri sănătoase și pește pot avea un risc redus de boli legate de inflamație. În plus, substanțele găsite în unele alimente (în special antioxidanți și acizi grași omega-3) par să aibă efecte antiinflamatoare.
Iată lista cu alimente cu efecte antiinflamatoare importante:
Există, de asemenea, unele dovezi că anumite ierburi și condimente culinare, cum ar fi ghimbirul, curcuma și usturoiul, pot ajuta la ameliorarea inflamației
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.