Simptomul surprinzător al infarctului pe care majoritatea femeilor îl ignoră
Simptomul surprinzător al infarctului pe care majoritatea femeilor îl ignoră. Nu este vorba de durerea în piept.
Ca la orice altceva în viață, când vorbim de colesterol, moderația este cheia, spune dr Vasi Rădulescu. Colesterolul așa-zis „rău” LDL are rolul lui vital în organism, cum în egală măsură, colesterolul zis „bun” HDL poate fi periculos dacă e în cantități prea mari, scrie medicul.
„Despre colesteroale am scris in extenso pe drvasiradulescu.ro, dar tot sunt lacune mari în rândul populației, pentru că vin fel de fel de informații contradictorii din te miri ce surse. Grosso modo, colesterolul rău e LDL, iar cel bun e HDL. Fals. E tot un mit. LDL nu e un colesterol rău, el având roluri clare în corp, iar la anumite niveluri e implicat, e drept, în fenomenul de ateroscleroză, dar e nevoie acolo de mai mulți factori pentru a produce distrugeri (printre factori se numără oxidarea sau inflamația). Colesterolul HDL nu e neapărat bun, chiar dacă se știe că are roluri antioxidante și antiinflamatorii. Studiile recente au arătat că nivelurile serice mai crescute de HDL sunt chiar riscante pentru inimă, așadar trebuie să reconsiderăm indicațiile actuale și să fim mai prudenți”, notează dr Vasi Rădulescu.
Cardiologul arată, pe pagina sa de Facebook, că nu trebuie să evităm cu obstinație alimente consistente, ci doar să avem grijă să le mâncăm în cantitățile potrivite.
„Am avut informații antagonice cu duiumul în cazul colesteroalelor. Ni se zice încă să ne ferim de ele, de parcă n-am avea nevoie de colesterol pentru pereții celulari, pentru neuroni, pentru hormoni. Iar din plante nu putem lua ceva similar, să fie clar! Ni s-a zis cândva să ne ferim de unt sau de ouăle consumate cu gălbenuș. În realitate, doza rămâne regină. Se poate consuma unt. Se pot mânca ouă. E ok o șunculiță. Nu vă mai feriți ca primadonele speriate de toate delicatesurile astea. N-o să muriți de la ele. Muriți din extreme, alimentație haotică, fumat, sedentarism, draci, izolare, nesomn. Fiți mai prietenoși cu colesteroalele, că nu-s chiar atât de nocive. V-o zice un om care a făcut nițică cardiologie (scuzați cacofonia) la viața lui, care savurează un unt bun pe o franzelă, se bucură de un ou poșat sau de o fripturică. Astea când nu e vegan, se știe”, punctează medicul.
Simptomul surprinzător al infarctului pe care majoritatea femeilor îl ignoră. Nu este vorba de durerea în piept.
Val de decese după pandemia de COVID. Epidemia invizibilă care te omoară după pandemie.
Acest supliment simplu și natural îmbunătățește supraviețuirea pacienților cu insuficiență cardiacă.
De ce apare durerea în piept, cel mai important semn al unui infarct miocardic?
Testul simplu care îți arată dacă ai probleme cu inima. Dacă observi ASTA, ești în mare pericol.
Alimentele care îți afectează inima. Duc la insuficiență cardiacă. Le consumi zilnic și cresc riscul de boli cardiace cu 46%.
Această decizie banală îți distruge inima. Duce la creșterea semnificativă a tensiunii arteriale.
Boala extrem de frecventă care se comportă ca o tumoră. Macină tot corpul până îl distruge.
Ce trebuie să știi dacă ai colesterolul mărit. Face diferența dintre viață și moarte.
Această bacterie extrem de comună îți devastează inima. Cei mai mulți oameni o au.
Pandemia tăcută care ucide zilnic. Medicii lansează un avertisment sumbru. E o amenințare globală subestimată. Este principala cauză a mortalității la nivel global.
Boala gravă la care ești expus dacă ești născut după ACEST AN. Riscurile pot fi mortale.
Deficitul care îți afectează grav inima. Duce la complicații majore și nu îți dai seama.
Riscul uriaș cu care se confruntă cardiacii. Boala fără vindecare pe care o pot dezvola.