Simptomul surprinzător al infarctului pe care majoritatea femeilor îl ignoră
Simptomul surprinzător al infarctului pe care majoritatea femeilor îl ignoră. Nu este vorba de durerea în piept.
Factorii comuni care pot cauza sau contribui la episoade de migrenă la unii oameni:
* prea multă cofeină – atât prea multă cofeină, cât și lipsa ei pot provoca migrene sau dureri de cap. Alimentele și băuturile cu cofeină includ: cafea, ceai, ciocolată.
* îndulcitori artificiali - multe alimente procesate conțin îndulcitori artificiali, însă aceștia pot provoca migrene. Se crede că aspartamul în special declanșează episoade de migrenă.
* alcool - este unul dintre cele mai comune produse despre care se crede că declanșează migrene. Potrivit unui studiu, peste 35% dintre participanții cu migrenă au raportat că alcoolul a fost unul dintre declanșatorii lor obișnuiți. Vinul roșu în special a fost raportat ca declanșator la peste 77% dintre participanții care au raportat alcoolul ca declanșator. Alcoolul poate provoca deshidratare, care contribuie semnificativ la dezvoltarea durerilor de cap.
* ciocolata - Potrivit Fundației Americane pentru Migrene, se crede ca ciocolata este al doilea declanșator comun pentru atacurile de migrenă după alcool. Ei spun că afectează aproximativ 22% dintre persoanele care suferă de migrenă. Ciocolata conține atât cofeină, cât și beta-feniletilamină, care pot declanșa dureri de cap la unele persoane.
* mezeluri - inclusiv șuncă, hot dog și cârnați - toate conțin conservanți numiți nitrați, care păstrează culoarea și aroma; aceste alimente pot elibera oxid nitric în sânge, despre care se crede că dilată vasele de sânge din creier. Există unele dovezi că oxidul nitric poate cauza sau contribui la migrenă.
* brânzeturi învechite - conțin o substanță numită tiramină. Se formează atunci când îmbătrânirea unui aliment determină descompunerea proteinelor. Cu cât brânza s-a învechit mai mult, cu atât conținutul de tiramină va fi mai mare. Tiramina este o altă substanță chimică despre care se spune că declanșează dureri de cap și migrene. Brânzeturile comune care sunt bogate în tiramină includ: feta, brânză albastră, parmezan.
* alimente murate și fermentate - ca și brânzeturile învechite, alimentele murate și fermentate pot conține cantități mari de tiramină, potrivit healthline.com.
Simptomul surprinzător al infarctului pe care majoritatea femeilor îl ignoră. Nu este vorba de durerea în piept.
Antidotul care reduce semnificativ colesterolul ridicat. Are efect major.
Boala gravă la care ești expus dacă ești născut după ACEST AN. Riscurile pot fi mortale.
Această boală subdiagnosticată și netratată crește riscul de deces. Crește riscul de deces la 50% în decurs de 5 ani.
Simptomul banal al bolii cardiace. Nu este durerea în piept, dar e un mare semnal de alarmă
Aceasta este cea mai ieftină pastilă care protejează inima de infarct. Și nu, nu este este aspirina.
Unul din trei atacuri de cord lovește în tăcere, fără dureri în piept și fără semnale clare. Medicii trag un semnal de alarmă.
Tratamentul care îți protejează inima de cea mai letală afecțiune.
Trei medicamente frecvent utilizate pot crește colesterolul.
Aceasta este modalitatea de a scădea hipertensiunea arterială. Are efect semnificativ.
Alimentele care îți afectează inima. Duc la insuficiență cardiacă. Le consumi zilnic și cresc riscul de boli cardiace cu 46%.