7 sfaturi care îți ușurează durerile cauzate de migrenă

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Migrene   FOTO pexels
Migrene FOTO pexels

Chiar dacă evitați declanșatorii și practicați obiceiuri sănătoase, este posibil să aveți în continuare migrene. Iată câteva remedii casnice care ar putea aduce ușurare.

Când se instalează o migrenă pare că nimic nu funcționează. Pentru unii oameni, administrarea de medicamente pentru migrenă poate ajuta la ameliorarea durerii, spune Janine Good, profesor asociat de neurologie la Universitatea din Maryland Medical Center din Baltimore.

Dar mai puteți face ceva pentru a scurta criza sau pentru a face simptomele mai suportabile până când medicamentul începe să funcționeze.

Majoritatea acestor intervenții sunt gratuite și nu au efecte secundare.

Odihniți-vă într-o cameră liniștită și întunecată

Mulți oameni cu migrenă raportează sensibilitate la lumină și sunet, ceea ce poate agrava durerile de cap. Potrivit unui studiu publicat în Nature Neuroscience, durerea cauzată de lumină poate fi trasată la un grup de celule senzitive la lumină din ochi numite celule ganglionare retiniene fotosensibile intrinsec (ipRGC), care ajută la menținerea ciclurilor de somn-veghe și a răspunsului pupilei la lumină. La șobolani, aceste celule converg asupra celulelor creierului care transmit durerea.

Expunerea la lumină activează celulele ipRGC și celulele care transmit durerea, iar celulele rămân activate timp de câteva minute. Cercetătorii spun că acest mecanism ar putea fi motivul pentru care durerea de cap se agravează la lumină și se îmbunătățește la 20 până la 30 de minute de stat în întuneric.

Aplicați o compresă caldă sau rece pe cap sau gât

„Mulți dintre pacienții mei preferă o compresă rece”, spune Lawrence C. Newman, director al diviziei de cefalee la NYU Langone Medical Center din New York City și membru al consiliului de administrație al Fundației Americane pentru Migrenă.

Frigul poate avea un efect amorțitor. „Distrage atenția creierului de la migrenă”, spune Good. „Stimulați alte terminații nervoase pe care puneți compresa.”

Pentru a vă proteja pielea, păstrați o cârpă între piele și un pachet de gheață și, dacă utilizați un pachet rece comercial, asigurați-vă că nu există scurgeri în care substanțele chimice ar putea scăpa și ar putea dăuna ochilor dvs., potrivit Universității din Michigan Health.

Unii oameni pot prefera o compresă caldă, spune dr. Newman. Căldura poate ajuta la relaxarea mușchilor tensionați. De asemenea, puteți încerca să faceți o baie caldă sau un duș.

Hidratați-vă permanent

Aproximativ una din trei persoane cu migrenă spune că deshidratarea este un factor declanșator al durerilor de cap, potrivit American Migraine Foundation. Prin urmare, rămâneți hidratat între atacuri poate ajuta la prevenirea unora.

Odată ce simțiți că apare o migrenă, hidratarea agresivă vă poate ajuta să vă scurtați durata atacului, spune Roderick Spears, neurolog și specialist în dureri de cap la Penn Medicine din Philadelphia. „A bea multă apă poate ajuta”, spune el.

Aveți probleme să beți suficientă apă? Încercați să aromatizați apa simplă cu o felie de lămâie sau lime sau adăugați o cantitate mică de suc de fructe. Când apa are un gust mai bun, este posibil să bei mai mult.

Masați-vă tâmplele

Masajul vă poate ajuta să vă relaxați mușchii și a fost studiat pentru gestionarea durerii pentru mai multe afecțiuni, inclusiv dureri de cap, potrivit Centrului Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă.

Dacă acest lucru ajută, depinde de persoană, spune Newman. Unele persoane care se confruntă cu o migrenă pot fi extrem de sensibile la atingere, iar un masaj le poate face să se simtă mai rău. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele cu alodinie, un simptom destul de frecvent al migrenei, unde oamenii sunt foarte sensibili la atingere și la alți stimuli care nu sunt de obicei dureroși.

Potrivit Fundației Americane pentru Migrenă, alodinia poate face chiar dureroase chiar și activități normale, cum ar fi perierea părului sau sprijinirea capului pe o pernă.

Încercați să meditați

Până la 8 din 10 persoane cu migrenă raportează stresul ca factor declanșator al durerilor de cap, spune Rebecca Wells, profesor asociat de neurologie la Wake Forest Baptist Health din Carolina de Nord și director al programului cuprinzător de cefalee.

Meditația Mindfulness poate ajuta oamenii să gestioneze stresul diferit, concentrându-se pe ceea ce se întâmplă în momentul prezent, spune ea.

„Un exemplu disponibil tuturor se concentrează pe o senzație precum respirația”, spune ea. Este firesc să ai încă gânduri și sentimente în timp ce practici meditația mindfulness; observați-le și apoi întoarceți-vă atenția asupra respirației, sugerează dr. Wells.

Cercetătorii încearcă să stabilească dacă practicarea acestui tip de atenție poate schimba capacitatea unei persoane de a răspunde la stres și de a ajuta la gestionarea migrenei. Un studiu publicat în JAMA Internal Medicine realizat de Wells și colegii săi a constatat că meditația mindfulness poate ajuta la tratarea sarcinii globale a migrenei la unii indivizi prin îmbunătățirea dizabilității, a calității vieții și a depresiei.

Mirosiți lavanda

Parfumul lavandei poate avea un efect calmant, care poate ajuta și la ameliorarea stresului. Un studiu clinic publicat în Jurnalul iranian de cercetare medicală a constatat că patru săptămâni de aromoterapie cu ulei esențial de lavandă au îmbunătățit stresul, anxietatea și depresia la un grup de femei postpartum.

Uleiul de lavandă a fost, de asemenea, studiat în mod specific ca tratament pentru migrenă. Un mic studiu publicat în European Neurology a evaluat utilizarea uleiului esențial de lavandă la persoanele care suferă un atac de migrenă. În studiul controlat cu placebo, cei care au inhalat ulei de lavandă timp de 15 minute au raportat o reducere mai mare a severității cefaleei decât ceilalți.

Prevenirea atacurilor cu exerciții fizice

Exercițiile fizice în timpul unui atac de migrenă pot agrava durerea, dar exercițiul între atacuri poate ajuta la reducerea numărului de atacuri pe care le aveți.

Contrar credinței populare, exercițiul nu va declanșa o migrenă la majoritatea oamenilor, spune Dale Bond, dr., profesor de psihiatrie și comportament uman la Spitalul Miriam și Brown Alpert Medical School din Providence, Rhode Island.

„În ceea ce privește exercițiile aerobice, am spune în general pacienților noștri să înceapă cu mersul pe jos - este ușor, sigur, ieftin și practic - și să facă asta în mod regulat”, spune Bond.

Acest lucru poate reduce migrenele și preveni atacurile de migrenă prin mecanisme fiziologice - de exemplu, prin reducerea inflamației și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, spune el.

Exercițiile fizice regulate pot ajuta, de asemenea, la reducerea stresului și la îmbunătățirea somnului, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel