Sănătatea inimii încetinește îmbătrânirea creierului și reduce riscul de demență
Riscul uriaș cu care se confruntă cardiacii. Boala fără vindecare pe care o pot dezvola.
Vara, pe caniculă, organismul uman pierde prin transpirație mai multe săruri, esențiale pentru procesele chimice care au loc la nivel celular. De aceea, trebuie să compensăm această pierdere. O putem face, în primul rând, bând mai multă apă decât în alte perioade ale anului.
„Transpirăm pentru că organismul uman încearcă să combată expunerea la căldură, deoarece această expunere împiedică termoreglarea fiziologică a corpului uman. (...) O transpirație excesivă duce la scăderea volumului circulant (de sânge, n.r.), iar acesta duce la scăderea valorilor de tensiune. (...) Este foarte important ca în vreme caldă, vara, consumul de lichide să fie mai mare decât toamna, primăvara sau iarna. Specialiștii spun că atunci când stai într-o atmosferă caldă, trebuie să bei apă la 20-30 de minute, în așa fel încât să poți compensa pierderile prin transpirație”, a explicat Dr Carmen Gherghinescu, medic primar cardiolog la Spitalul Clinic Sanador, în EXCLUSIVITATE la Interviurile DC News și DC Medical.
Ideea e că trebuie să ne hidratăm foarte bine vara. Dar cu ce o facem? Evident, cu apă! Și aici, însă, există o dilemă. Unul dintre miturile cele mai promovate e că apa minerală ar fi cea care conține cele mai multe săruri și că de asta vara ar trebui să bem mai multă. Fals, spune cardiologul. Dacă vreți să creșteți aportul de săruri trebuie să citiți etichetele sticlelor și să alegeți sortimentul cel mai bogat în minerale. Nu contează dacă are bule sau nu!
„Și apa plată e tot apă minerală! Și are săruri! În populație, termenul ăsta de apă plată, apă minerală, se referă la apa cu bule și apa fără bule. Apa plată e tot apă minerală! Poate fi de la munte, nu doar de la câmpie. Cheia întrebării dumneavoastră care e foarte corectă este legată de conținutul de săruri, care poate uneori în apa plată să fie mai mult decât în apa carbogazoasă! Depinde ce izvor, ce sursă are. Trebuie citită eticheta! Și o să constatați că există niște diferențe legate de zonă, de sursă. Faptul că are sau nu acid carbonic, nu înseamnă că are mai multe sau mai puține săruri".
Ce se întâmplă în organism pe caniculă și cum îți distruge creierul și inima căldura excesivă, aflați în video:
Riscul uriaș cu care se confruntă cardiacii. Boala fără vindecare pe care o pot dezvola.
Alimentele care îți afectează inima. Duc la insuficiență cardiacă. Le consumi zilnic și cresc riscul de boli cardiace cu 46%.
Semnul de pe picioare care îți arată că ai probleme cu inima. Ești la risc major
Aceasta este valoarea hipertensiunii care îți pune viața în pericol. E o urgență medicală. Poate provoca AVC sau infarct pe loc.
Regula 80/20 este soluția propusă de nutriționiști pentru reducerea colesterolului. Ce presupune, de fapt, această regulă.
Pandemia tăcută care ucide zilnic. Medicii lansează un avertisment sumbru. E o amenințare globală subestimată. Este principala cauză a mortalității la nivel global.
Hipertensiunea arterială are un efect devastator asupra creierului.
Dieta care îți ucide inima în tăcere. Alimentele care transformă arterele în bombe gata să explodeze.
Boala gravă la care ești expus dacă ești născut după ACEST AN. Riscurile pot fi mortale.
Aceste trei băuturi trebuie evitate dacă ai colesterolul ridicat. Unele sunt considerate chiar sănătoase.
Ce trebuie să știi dacă ai colesterolul mărit. Face diferența dintre viață și moarte.
Val de decese după pandemia de COVID. Epidemia invizibilă care te omoară după pandemie.
Simptomul surprinzător al infarctului pe care majoritatea femeilor îl ignoră. Nu este vorba de durerea în piept.