Cafeaua, impact asupra colesterolului. Cum trebuie, de fapt, să o prepari
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Cetoacidoza diabetică este o complicație care poate duce la deces și apare atunci când este mult mai puțină insulină decât are nevoie corpul. Această problemă determină sângele să devină acid și corpul să se deshidrateze periculos. Cetoacidoza diabetică poate apărea atunci când diabetul nu este tratat în mod adecvat sau poate apărea în perioadele de boală gravă. Pentru a înțelege această boală, trebuie să înțelegem modul în care corpul se alimentează cu zahăr și alți „combustibili”.
Alimentele pe care le consumăm sunt descompuse de organism și o mare parte din ceea ce mâncăm devine glucoză (un tip de zahăr), care intră în sânge. Insulina ajută glucoza să treacă din fluxul sanguin în celulele corpului, unde este folosită pentru energie. Insulina este produsă în mod normal de pancreas, dar persoanele cu diabet de tip 1 (diabet insulino-dependent) nu produc suficientă insulină și trebuie să o injecteze zilnic.
Corpul are nevoie de o sursă constantă de energie. Când este multă insulină, celulele corpului pot obține toată energia de care au nevoie din glucoză. Dacă nu este suficientă insulină în sânge, ficatul este programat să producă „combustibili” de urgență. Acești combustibili, obținuți din grăsimi, se numesc cetone (sau cetoacizi), care pot oferi energie. Cu toate acestea, dacă corpul rămâne dependent de cetone pentru a avea energie prea mult timp, în curând se va îmbolnăvi. Cetonele sunt substanțe chimice acide care sunt toxice în concentrații mari.În cetoacidoza diabetică, cetonele se acumulează în sânge, modificând grav chimia normală a sângelui și interferând cu funcția mai multor organe. Aceștia fac sângele acid, ceea ce provoacă vărsături și dureri abdominale. Dacă nivelul acid al sângelui devine extrem, cetoacidoza poate provoca scăderea tensiunii arteriale, comă și moarte.
Cetoacidoza este întotdeauna însoțită de deshidratare, care este cauzată de niveluri ridicate de glucoză în sânge. Glucoza se acumulează în sânge dacă nu există suficientă insulină pentru a transporta glucoza în celule. În timpul unui episod de cetoacidoză, este obișnuit ca zahărul din sânge să crească la un nivel de peste 400 de miligrame pe decilitru. Când nivelul zahărului din sânge este atât de ridicat, o parte din zahăr „se revarsă” în urină. Deoarece zahărul este transportat în urină, apa, sarea și potasiul sunt atrase în urină cu fiecare moleculă de zahăr, iar corpul pierde cantități mari de lichid și electroliți, care sunt minerale ce joacă un rol crucial în funcția celulară. Pe măsură ce se întâmplă acest lucru, se produce mult mai multă urină decât în mod normal. În cele din urmă, poate deveni imposibil să beți suficiente lichide pentru a ține pasul cu cantitățile de lichid eliminate. Vărsăturile cauzate de aciditatea sângelui contribuie, de asemenea, la pierderile de lichide și la deshidratare.
Persoanele cu diabet de tip 1 sunt expuse riscului de cetoacidoză diabetică. Dacă aveți diabet de tip 1, cetoacidoza poate apărea deoarece ați încetat administrarea injecțiilor cu insulină sau pentru că doza de insulină este prea mică. Poate fi declanșat de o infecție sau de stres fizic sever, cum ar fi o leziune sau o intervenție chirurgicală, deoarece corpul dumneavoastră poate avea nevoie de mai multă insulină decât de obicei în timpul acestor stresuri.
Cetoacidoza este mai puțin probabil să apară la persoanele cu diabet de tip 2. La majoritatea persoanelor care au diabet zaharat de tip 2, nivelul insulinei din sânge nu scade de obicei suficient pentru a semnaliza ficatul să producă cetone, potrivit health.harvard.edu.
La aproximativ 25% dintre copiii cu diabet, simptomele cetoacidozei sunt primul semn că au diabet.
Urinare frecventa
Setea extremă
Gură uscată
Pielea rece
Greață și vărsături cu sau fără dureri abdominale
Pe măsură ce nivelurile de cetonă din sânge cresc, respirația persoanei poate deveni lentă și profundă și poate avea un miros fructat. O persoană cu cetoacidoză poate părea obosită sau confuză sau poate avea probleme de concentrare. Fără tratament prompt în prima zi de simptome, boala poate provoca tensiune arterială scăzută, pierderea cunoștinței, comă sau deces.
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
Cum îți dai seama dacă ai prediabet? Fă acest test simplu acum! Află care sunt, de fapt, valorile normale ale glicemiei.
Trecerea la ora de iarnă ne poate afecta obiceiurile alimentare. Medicii ne explică ce trebuie să facem.
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.