Studiu: Dieta low-carb, impact asupra funcției hepatice în diabetul de tip 2
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Glutamina ar putea ajuta persoanele cu obezitate să reducă inflamația țesutului adipos și să reducă masa grasă, potrivit unui nou studiu realizat la Karolinska Institutet din Suedia și la Universitatea din Oxford din Marea Britanie. Cercetătorii arată, de asemenea, cum nivelurile de glutamină pot modifica expresia genelor în mai multe tipuri de celule diferite. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări înainte ca suplimentarea cu glutamină să fie recomandată ca tratament pentru obezitate. Studiul este publicat în revista Cell Metabolism.
Glutamina este un aminoacid important, cu multe funcții cheie, cum ar fi furnizarea de energie și menținerea unei bune sănătăți intestinale. De asemenea, are efecte antiinflamatorii asupra celulelor albe din sânge și celulelor T, care sunt importante pentru sistemul imunitar.
În studiul actual, cercetătorii au examinat modul în care procesele metabolice diferă în țesutul adipos colectat din abdomenul a 52 de obezi și 29 de femei fără obezitate. Ei au identificat glutamina ca fiind aminoacidul care a afișat cele mai mari diferențe atunci când au fost comparate cele două grupuri. Persoanele cu obezitate au avut, în medie, niveluri mai scăzute de glutamină în țesutul lor gras decât oamenii cu greutate normală.
Nivelurile mai scăzute de glutamină au fost, de asemenea, asociate cu mărimea celulelor de grăsime mai mare și cu un procent mai mare de grăsime corporală, independent de indicele de masă corporală (IMC), conform studiului.
„Rezultatele noastre sugerează că tratamentul cu glutamină ar putea fi important împotriva obezității și a rezistenței la insulină”, spune Mikael Ryden, profesor și medic senior la Departamentul de Medicină din Huddinge, Karolinska Institutet și autorul corespunzător al studiului. „Știm, totuși, că glutamina este importantă și pentru diviziunea celulară și metabolismul cancerului și, prin urmare, este nevoie de mai multe cercetări cu privire la posibile efecte secundare pe termen lung, înainte ca glutamina să fie recomandată ca supliment alimentar pentru a ajuta la tratarea obezității și a complicațiilor sale.
Cercetătorii au arătat, de asemenea, în teste pe șoareci, că nivelul de glutamină a influențat expresia diferitelor gene și că nivelurile scăzute de glutamină au indus o creștere a expresiei genelor pro-inflamatorii din țesutul adipos. Șoarecii obezi injectați cu glutamină timp de două săptămâni au avut mai puțină inflamație a țesutului gras decât șoarecii care au primit o soluție salină de control. S-au redus și masa lor de grăsime corporală, volumul celulelor grase și nivelul glicemiei. Într-o analiză a celulelor de grăsime umane cultivate, expresia genelor pro-inflamatorii și conținutul de lipide au fost atenuate după incubare cu concentrații crescânde de glutamină. Cel mai mare efect a fost observat după tratamentul cu 5-20 mM glutamină timp de 11 zile, conform studiului.
Sursa, aici.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
Obezitatea: o simplă alegere sau o boală care ne controlează viața?
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.