Vitamina B12, asociată cu prevenția pancreatitei acute
Această vitamină regenerează pancreasul în profunzime. Combate și o afecțiune digestivă gravă și frecvent întâlnită.
Alimentele cu etichete nutriționale similare pot avea efecte foarte diferite asupra microorganismelor intestinale, constată un nou studiu, publicat în revista Cell Host & Microbe. Cercetătorii au analizat dietele și probele participanților pe parcursul a 17 zile pentru a examina discrepanțele dintre modul în care diferitele alimente influențează microbiomul intestinal, chiar și atunci când par a fi similare din punct de vedere nutrițional.
Un microbiom uman sanatos cuprinde o mare varietate de bacterii diverse, iar comunitatea științifică a fost interesată să vadă importanța microbiomului intestinal în menținerea sănătății, dar și modul în care poate cauza boli.
Pentru acest studiu, cercetătorii au recrutat un total de 34 de participanți pe care i-au instruit să înregistreze tot ce au mâncat timp de 17 zile. Echipa a colectat probe de scaun zilnic.
Pentru a descoperi modul în care microbiomul fiecărui participant s-a schimbat în fiecare zi ca răspuns la alimentele pe care le-au mâncat, cercetătorii au efectuat secvențierea metagenomică pe probele de scaun. Acest lucru le-a permis, de asemenea, să observe ce efectele au modificările microbiotei asupra enzimelor și funcțiilor metabolice.
Înainte de începerea cercetării, autorii studiului au crezut că ar putea, nu numai să identifice legăturile dintre anumiți nutrienți alimentari și tulpinile specifice de microbi, ci și să determine de ce microbiomul diferă în rândul indivizilor. Cu toate acestea, au descoperit că alimentele care au un profil nutrițional comparabil, nu au avut în mod necesar un efect similar asupra microbiotei.
Autorul principal Dan Knights, care lucrează în cadrul Departamentului de Informatică și Inginerie și al Institutului de BioTehnologie de la Universitatea din Minnesota din Minneapolis, notează că aceste constatări au prezentat o provocare diferită. "A trebuit să ne dăm peste cap și să gândim o nouă abordare pentru măsurarea și compararea diferitelor alimente", explică el.
Cercetătorii au dezvoltat, apoi, o ierarhie structurată a alimentelor, care le-a permis să identifice produsele alimentare înrudite.
Ei au descoperit că alimentele înrudite, de exemplu, spanacul cu frunze verzi și varza kale, au avut un efect comparabil asupra microbiomei, în timp ce alimentele care nu erau strâns legate, dar aveau profiluri nutriționale foarte asemănătoare au efect diferit.
Cercetările viitoare ar putea ajuta la identificarea modalităților de a schimba în mod activ microbiota unor pacienți, pentru a determina o schimbare pozitivă a stării de sănătate, dar, după cum a aflat acest grup de cercetători, nu este pur și simplu o chestiune de potrivire a profilului nutrițional al unui produs alimentar.
„Microbiomul a fost legat de o gamă largă de afecțiui umane, incluzand tulburări metabolice, boli autoimune și infecții, astfel încât există o motivație puternică de a manipula microbiomul cu dieta ca o modalitate de a influența sănătatea", spune Knights.
"Acest studiu sugerează că este mai complicat decât o simplă analiză a componentelor dietetice, cum ar fi fibrele și zahărul. Este nevoie de mult mai multe cercetări înainte de a înțelege cum gama completă de nutrienți din produsele alimentare afectează modul în care microbiomele răspund la ceea ce mâncăm."
Această vitamină regenerează pancreasul în profunzime. Combate și o afecțiune digestivă gravă și frecvent întâlnită.
Acest tip de cancer, extrem de comun, ucide într-un ritm alert. Medicii avertizează că numărul deceselor s-a dublat în ultimii 20 de ani.
De ce rămân urme pe vasul de toaletă. Ce ascunde, de fapt, textura scaunului despre starea ta de sănătate.
Acestea sunt cele mai bune alimente care îți curăță ficatul. Previn și boala ficatului gras non-alcoolic.
Acest aliment sănătos poate provoca gaze. Îți afectează digestia și balonează.
Această dietă alimentează cancerul. Afectează grav sănătatea intestinului. În plus, în combinație cu o bacterie are efecte catastrofale.
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.
Aceste chisturi se pot transforma în cancer. Sunt o amenințare reală.
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
Un medic dezvăluie 7 boli care se agravează după sărbători. Mesele de sărbători pot face mai mult rău decât ai crede.
Acest aliment considerat sănătos duce, de fapt, la declanșarea cancerului.
Acesta este gardianul ficatului și îl protejează de celulele canceroase. Face scut în jurul ficatului.
Mircea Diaconu și Steve Jobs au fost diagnosticați cu aceeași boală: cancerul de pancreas. Este una dintre cele mai agresive forme de cancer.
Acest tip de cancer, denumit și cancerul tăcut, este deseori diagnosticat greșit.