Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Algele marine, un superaliment marin, ar putea revoluționa curând modul în care ne satisfacem necesarul de proteine și nutrienți. Cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie Chalmers din Suedia au dezvăluit o metodă revoluționară care permite extragerea mai eficientă a proteinelor din alge, oferind o alternativă sustenabilă la sursele tradiționale de proteine, potrivit studiului publicat în Science Direct.
Deși algele marine conțin în mod natural proteine complete și nutrienți esențiali, accesarea acestora a fost o provocare de lungă durată. Proteinele din alge sunt adesea strâns legate de structura celulară a plantei, unele fiind solubile în apă, iar altele solubile în grăsimi. Până acum, extragerea celor din urmă a fost deosebit de dificilă.
Echipa de cercetători, condusă de João P. Trigo, a dezvoltat un proces în doi pași care permite extragerea ambelor tipuri de proteine din salata de mare (Ulva fenestrata). Această metodă crește randamentul proteic de trei ori comparativ cu tehnicile anterioare. Potrivit lui Trigo, această descoperire "ne aduce mai aproape de a face această extracție mai accesibilă, așa cum se întâmplă astăzi cu proteinele din mazăre și soia", potrivit Study Finds.
Salata de mare se remarcă nu doar prin conținutul de proteine, ci și prin vitamina B12 și acizii grași omega-3, fiind deosebit de atractivă pentru dietele pe bază de plante. Spre deosebire de culturile terestre, algele marine nu necesită irigare, îngrășăminte sau pesticide, iar cultivarea lor aduce beneficii mediului marin prin reducerea acidificării oceanelor și crearea de habitate pentru viața marină.
Proteina extrasă conține toți aminoacizii esențiali, având niveluri mai ridicate de lizină decât cele obținute până acum. În plus, procesul permite co-extragerea acizilor grași omega-3 și omega-6, sporind valoarea nutrițională a produsului final – o pudră verde închis care poate fi folosită în diverse alimente.
Noua metodă începe cu utilizarea unui surfactant, Triton X-114, pentru a deschide membranele celulare ale algelor. O soluție alcalină extrage apoi proteinele, urmată de o acidifiere care le separă de apă. Deși acest surfactant este în prezent destinat utilizării în laborator și nu este încă sigur pentru consum, cercetătorii lucrează activ la găsirea unor alternative sigure pentru alimente.
Procesul se aliniază unui efort mai amplu de sustenabilitate, întrucât oamenii de știință de la Chalmers colaborează cu Universitatea din Gothenburg pentru a cultiva salata de mare cu un conținut mai mare de proteine. Folosind apă procesată din industria fructelor de mare, aceștia reciclează nutrienți valoroși, reducând și mai mult risipa.
Algele marine - FOTO: Freepik
Pe măsură ce populația globală crește, sursele tradiționale de proteine sunt supuse unei presiuni tot mai mari. Agricultura algelor marine oferă o soluție scalabilă, combinând o valoare nutrițională ridicată cu un impact minim asupra mediului. Ingrid Undeland, coordonatoarea proiectului CirkAlg, subliniază importanța diversificării surselor de proteine.
"Umanitatea va trebui să combine consumul mai multor surse diversificate de proteine pentru a răspunde cerințelor de sustenabilitate și nutriție. Algele reprezintă o completare bună pentru multe dintre produsele deja existente pe piață", a subliniat Ingrid Undeland.
Scopul final al acestei cercetări este utilizarea tuturor părților algelor marine pentru alimente, materiale sau aplicații medicale. Prin asigurarea faptului că nicio moleculă nu este risipită, cercetătorii își propun să stabilească o industrie "albastru-verde" sustenabilă și viabilă comercial.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.