Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
O băutură pe bază de plante ar putea ajuta la reducerea nivelurilor de glucoză din sânge. Diabetul de tip 2 poate deveni periculos dacă nivelurile de zahăr din sânge sunt lăsate să evolueze nestingherite.
Persoanele cu această afecțiune trebuie să găsească mijloace alternative de contracarare a creșterilor bruște ale zahărului din sânge provocate de alimentație, deoarece le lipsește un hormon numit insulină, care ajută la menținerea glucozei în limite normale. Din fericire, conform unui expert, o băutură roșie ar putea ajuta.
Ceaiul de hibiscus nu oferă doar aroma sa caracteristică, ușor acidulată dar dulce, ci are și efecte benefice asupra nivelurilor de zahăr din sânge.
Chimistul și cercetătorul, dr. Tim Bond de la Tea Advisory Panel, a explicat că această băutură roșie poate reduce glucoza din sânge prin mecanisme diferite.
"Diverși compuși polifenolici se găsesc în ceaiul de hibiscus. Acidul ferulic este unul dintre aceștia, care pare să reducă glucoza din sânge prin reducerea rezistenței la insulină și a nivelurilor de compuși proinflamatori în sânge.
Alți polifenoli din hibiscus pot inhiba enzimele care descompun carbohidrații, astfel încât să întârzie descompunerea carbohidraților în glucoză și să reducă nivelul glucozei din sânge", a explicat dr. Bond, potrivit Express.
Vezi și: Ce se întâmplă când respiri pe gură. Cinci efecte negative
În plus, ceaiul de plante poate reduce, de asemenea, riscul de luare în greutate, ceea ce înseamnă că ar putea contribui la scăderea probabilității de a dezvolta diabet.
Mai mult decât atât, consumul regulat al acestei băuturi timp de aproximativ o lună ar putea fi benefic și pentru tensiunea arterială ridicată. Studiile au arătat că ceaiul de hibiscus poate contribui la reducerea tensiunii arteriale. Substanțele chimice din hibiscus par să aibă un efect relaxant asupra vaselor de sânge, ceea ce poate duce la scăderea presiunii arteriale.
Vezi și: Semnul frecvent al demenței. Este considerat un obicei sănătos, dar, de fapt, este îngrijorător
Tensiunea arterială crescută, cunoscută și sub numele de hipertensiune, poate crește riscul de urgențe medicale precum atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale. Capacitatea ceaiului de a menține sub control hipertensiunea este semnificativă, deoarece această afecțiune tinde să apară alături de diabet.
"S-a constatat că ceaiul de hibiscus ajută la reducerea tensiunii arteriale în studii umane în decurs de o lună. Impactul asupra glicemiei poate fi diferit, dar este incert. Prin urmare, sunt necesare mai multe cercetări", a spus dr. Bond.
Vezi și: Sarea, secretul ceaiului perfect. Cum se schimbă gustul și ce efect are asupra sănătății
În timp ce studiile despre durata în care apare reducerea glicemiei lipsesc, cercetările au demonstrat că această băutură dulce poate reduce rezistența la insulină. Rezistența la insulină se referă la incapacitatea celulelor de a prelua glucoza ușor din sânge.
Deoarece acest lucru poate duce la niveluri ridicate de zahăr în circulație în sânge, este crucial să se reducă rezistența la insulină. Toate aceste beneficii fac din această băutură roșie o alegere bună pentru persoanele care suferă de diabet, conform Dr. Bond.
"Are beneficii pentru sănătate în ceea ce privește tensiunea arterială, precum și glicemia și insulină", a mai spus dr. Bond.
De asemenea, dr. Bond a sugerat să începeți cu două sau trei căni de ceai de hibiscus pe zi.
"Infuzați un plic de ceai sau frunze de ceai în apă fierbinte timp de cel puțin cinci minute. Acest lucru ar trebui să permită eliberarea polifenolilor benefici", a concluzionat medicul.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.