Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Care sunt cauzele osteoporozei?
Cercetatorii inca nu au aflat motivul exact pentru care se dezvolta osteoporoza, insa au descoperit modul in care se dezvolta boala. Oasele sunt formate din tesut viu, in crestere. Interiorul osului sanatos arata ca un burete. Aceasta zona se numeste os trabecular. O coaja exterioara de os dens se infasoara in jurul osului spongios. Aceasta coaja dura se numeste os cortical.
Cand apare osteoporoza, “gaurile” din “burete” devin mai mari si mai numeroase, ceea ce slabeste interiorul osului.
Dupa cum stim, oasele au rolul de a sustine corpul si de a proteja organele vitale. De asemenea, oasele stocheaza calciu si alte minerale. Cand organismul are nevoie de calciu, acesta descompune si reconstruieste osul. Acest proces, numit remodelare osoasa, furnizeaza organismului calciul necesar, mentinand oasele puternice.
Pana la aproximativ 30 de ani, in mod normal, construiesti mai mult os decat pierzi. Dupa varsta de 35 de ani, descompunerea osoasa apare mai repede decat acumularea osoasa, ceea ce determina o pierdere treptata a masei osoase. Daca ai osteoporoza, pierzi masa osoasa intr-un ritm mai mare. De asemenea, femeile aflate la menopauza au parte de o descompunere osoasa si mai rapida.
Care sunt simptomele osteoporozei?
De obicei, osteoporoza nu prezinta simptome. De aceea, este numita si boala tacuta. Cu toate acestea, daca observi urmatoarele semne, iti recomandam o programare la o clinica de reumatologie in Bucuresti pentru o consultatie amanuntita:
pierderea inaltimii;schimbarea posturii (mod de aplecare a corpului intr-un mod neobisnuit);respiratie scurta (capacitate pulmonara mai mica din cauza discurilor comprimate);fracturi osoase;durere la nivelul spatelui inferior.
Cine este expus riscului de a dezvolta osteoporoza?
Exista mai multi factori care cresc riscul de a dezvolta osteoporoza, doi dintre cei mai semnificativi fiind genul si varsta.
Riscul tuturor pentru fracturi de osteoporoza creste odata cu inaintarea in varsta. Cu toate acestea, femeile cu varsta peste 50 de ani sau femeile aflate in postmenopauza prezinta cel mai mare risc de a dezvolta aceasta boala. Femeile sufera pierderi osoase rapide in primii 10 ani de la intrarea in menopauza, deoarece atunci au parte de o productie scazuta de estrogen, un hormon care are un rol semnificativ in protejarea organismului impotriva pierderii osoase excesive.
Un alt factor este structura osoasa si greutatea corporala. Persoanele mici si subtiri prezinta un risc mai mare de a dezvolta boala, deoarece au mai putin os de pierdut decat persoanele cu greutate corporala mai mare.
Istoricul familial joaca, de asemenea, un rol in riscul de aparitie a bolii. Daca parintii sau bunicii tai au avut semne de osteoporoza, cum ar fi fractura de sold dupa o cadere minora, este posibil sa prezinti un risc mai mare de a dezvolta boala.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.