Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Un studiu recent asupra consumului regulat de ceai ca alternativă la cafea sugerează cel puțin o ceașcă pe zi poate ajuta corpul să se „agațe" de colesterolul bun pe măsură ce îmbătrânim. Cercetările anterioare au sugerat că mai mult ceai poate scădea semnificativ riscul de boli cardiace și accident vascular cerebral prin reducerea lipoproteinei cu densitate mică sau colesterolul LDL „rău", care se poate acumula în artere.
Ceea ce era incert era efectul ceaiului asupra lipoproteinei de înaltă densitate sau colesterolul bun HDL, care ajută la eliminarea LDL. Unele studii au descoperit că ceaiul a crescut semnificativ nivelul de HDL, în timp ce altele nu au găsit consecințe deloc. Dar ceaiul pare să încetinească scăderea naturală a HDL care apare în timpul îmbătrânirii, potrivit unui studiu publicat recent în Journalul American Heart Association (Asociației Americane a Inimii).
Studiul a monitorizat peste 80.000 de persoane din comunitatea Kailuan din Tangshan, China, pe o perioadă de șase ani. S-a constatat că cei care consumă ceai în mod obișnuit au avut o scădere mai lentă legată de vârstă a nivelului HDL. Această scădere a fost legată de o eventuală scădere cu 8% a riscului cardiovascular în rândul celor din studiu.
Ceaiul verde a avut un efect ceva mai puternic decât ceaiul negru, dar ambele sunt pline de polifenoli și catechine, doi compuși antioxidanți recunoscuți pentru proprietățile antiinflamatorii. Cercetătorii nu au colectat date despre cafea, care nu este populară în acea zonă din China.
Legătura dintre un consum mai mare de ceai și scăderi mai lente ale HDL a apărut cea mai accentuată la bărbați și la persoanele cu vârsta de 60 de ani și mai mare, care de obicei aveau factori de risc mai boli cardiace, cum ar fi consumul de tutun, indice de masă corporală mai mare și niveluri scăzute de activitate fizică.
„Am observat încă o asociere semnificativă la acești oameni, ceea ce sugerează că asocierea observată nu poate fi interpretată în totalitate prin stilul de viață sănătos al cuiva", a spus Dr. Xiang Gao, autorul principal al raportului studiului și directorul Laboratorului de Epidemiologie Nutrițională la Universitatea de Stat din Pennsylvania.
Cu toate acestea, au existat mai multe limitări ale studiului.
De exemplu, constatările s-au bazat pe informații auto-raportate despre consumul săptămânal sau lunar de ceai și nu reflectau exact dacă oamenii beau mai mult de o cană pe zi. De asemenea, studiul nu avea informații dietetice-cheie, inclusiv detalii despre aportul de fructe, legume, carne și cereale integrale.
În plus, studiul a examinat persoane dintr-o comunitate specifică din China care nu este reprezentativă a populației naționale în general. „Cu toate acestea, rezultatele reprezintă o mare grupă de persoane care trăiesc în China, care au o gamă largă de aporturi de ceai și un aport scăzut de cafea", au notat autorii studiului.
Obținerea unei mase similare de băutori de ceai în altă parte ar fi dificilă, a spus Judith Wylie-Rosett, profesor și șef de divizie pentru promovarea sănătății și cercetarea nutriției în departamentul de epidemiologie și departamentul de sănătate a populației de la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York, citată de Heart.org
Wylie-Rosett, care nu a fost asociată cu studiul, l-a creditat pentru că a adoptat „o abordare prudentă pentru a susține beneficiile" consumului de ceai, precum și că a examinat impactul asupra nivelurilor HDL.
„Nu avem tendința să vorbim prea mult despre scăderea colesterolului HDL odată cu vârsta, iar principalele noastre strategii de viață sănătosaă pentru a încerca să-l crească sunt activitatea fizică viguroasă și pierderea în greutate", a spus ea.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.