Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
O ceașcă de ceai pe zi ajută la menținerea oaselor și a creierului puternice pe măsură ce îmbătrânim. Studiile arată că doar o ceașcă de ceai negru, verde sau oolong pe zi poate aduce numeroase beneficii, de la întărirea oaselor și protejarea creierului până la îmbunătățirea concentrării și a stării de spirit. Descoperă cum acest ritual simplu poate face minuni pentru sănătatea ta pe termen lung.
"Principalele beneficii ale consumului de ceai pentru oase se datorează antioxidantilor săi puternici, cum ar fi polifenolii, catechinele și flavonoidele. Polifenolii puternici găsiți în ceai au arătat că ajută la creșterea mineralizării oaselor, la întârzierea reducerii densității minerale osoase și la creșterea nivelurilor de vitamina D.
Catechinele ajută, de asemenea, la protejarea celulelor de construcție a oaselor din corp, în timp ce flavonoidele au proprietăți asemănătoare estrogenului care ajută la prevenirea pierderii osoase" spune Sue Xiao Yu, MS, RD, CDN, o nutriționistă clinică și dieteticiană înregistrată la Hospital for Special Surgery, potrivit Well and Good.
Vezi și: Diastaza abdominală, afecțiunea cauzată de sarcină. Cum poți scăpa de excesul de pe abdomen
Pentru a beneficia de aceste avantaje, bea ceai negru, verde sau oolong, deoarece acestea sunt tipurile de ceai la care majoritatea studiilor privind ceaiul și sănătatea oaselor au fost axate, conform lui Yu.
"Ceaiurile negru, verde și oolong sunt, de asemenea, recomandate pentru că sunt cele mai consumate în lume", adaugă ea.
Țineți cont că ceaiul este excelent pentru menținerea multor alte funcții corporale (în afară de sănătatea oaselor) pe măsură ce îmbătrânim. Este benefic pentru inimă, creier, concentrare și chiar dispoziție.
"Ceaiul verde și cel negru sunt bogate în flavanoizi, care sunt un tip de antioxidant, iar acești flavanoizi au fost legați de reducerea colesterolului LDL, cunoscut și sub denumirea de colesterol "rău". Catechinele găsite în ceai ajută, de asemenea, la protejarea corpului împotriva radicalilor liberi. Acest lucru aduce beneficii întregului corp și, desigur, creierului" a spus anterior Neva Cochran, RD.
Vezi și: Semințele de dovleac, comoara cu 9 beneficii neașteptate. Inhibă creșterea celulelor canceroase
Acest lucru, adaugă ea, înseamnă că poate scădea riscul de boli de inimă.
Mai mult, un articol publicat în jurnalul Phytomedicine care a luat în considerare 21 de studii separate despre ceaiul verde a descoperit că consumul de ceai este legat de o atenție și memorie mai bune.
Cercetătorii spun că cred că acest lucru este legat de cofeina și L-teanina (un aminoacid asociat cu calmul și concentrarea) din ceai. Între catechine, cofeină și L-teanină, există atât de multe componente unice ale ceaiului care îl fac o băutură superstar pentru stimularea creierului.
Vezi și: Vlad Ciurea, secretul orelor la care trebuie să mâncăm: Este un proverb chinezesc
Ceaiuri - FOTO: Freepik
În ceea ce privește cantitatea de ceai de consumat, dr. Yu spune că studiile de cercetare pentru sănătatea oaselor au menționat în general consumul a una până la patru cești de ceai pe zi.
Țineți minte că băutura de ceai este doar o componentă a oaselor sănătoase.
"Există mulți alți nutrienți care sunt la fel de importanți pentru sănătatea oaselor. Aceștia includ calciul, vitamina D, magneziul și vitamina K, doar pentru a numi câteva. Este vital să urmați o dietă echilibrată care să includă o varietate de alimente și grupe alimentare diferite pentru a obține nutrienții adecvați pentru a susține sănătatea oaselor”, spune dr Yu.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.