O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Această băutură este populară în Coreea, Japonia și China, cunoscută pentru beneficiile sale de sănătate, cum ar fi scăderea în greutate, reglarea glicemiei, ameliorarea problemelor digestive și îmbunătățirea fertilității masculine. Cu toate acestea, nu există multe dovezi științifice care să susțină aceste afirmații.
În Coreea se numește boricha, iar în Japonia se numește mugicha. De de altă parte, în China i se spune damai cha sau mai cha.
Foto: Freepik @bondarenko_rimma
Ingredientul principal este orzul prăjit, un cereale integrale, bogate în fibre, folosit în prepararea pâinii, cerealelor și băuturilor alcoolice cum ar fi berea, potrivit Very Well Fit.
Pentru prepararea ceaiului de orz acasă, se pot cumpăra pungi de ceai de orz sau orz prăjit gata de preparat.
Orzul se prăjește pe aragaz sau în cuptor până devine maro deschis.
Ceaiul se face adăugând două linguri de orz prăjit la opt căni de apă, fiind fiert timp de 15-20 de minute.
Se poate servi cald sau rece, adăugând lămâie sau îndulcitori și chiar condimente cum ar fi cardamomul.
Ceaiul de orz nu conține cafeină, deoarece nu este făcut din frunzele plantei Camellia sinensis, ca ceaiul negru sau verde.
Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de orz includ o gamă largă de vitamine, nutrienți și compuși biologici. Este bun pentru digestie, ajutând la ameliorarea simptomelor arsurilor la stomac și refluxului acid.
Foto: Freepik @8photo
Ceaiul de orz conține cantități mari de vitamina C, care protejează sistemul imunitar și scurtează durata răcelii și gripei. Alte beneficii includ îmbunătățirea fluxului sanguin și circulației, prevenirea cariilor dentare, ajută la relaxare și somn, poate crește pierderea în greutate și poate spori fertilitatea la bărbați, potrivit Sencha Tea Bar.
Beneficiile pentru sănătate atribuite ceaiului de orz includ ameliorarea durerilor de stomac, reducerea tulburărilor de somn, constipației, îmbunătățirea sănătății prostatei, fertilității masculine, prevenirea cariilor dentare și chiar acționând ca un anticoagulant.
Majoritatea acestor beneficii sunt bazate pe proprietățile orzului ca cereale integrale, dar nu există cercetări solide care să le susțină când este vorba de consumul ceaiului de orz.
Ceaiul de orz este în general sigur pentru consum, dar cei cu alergie la cereale, boala celiacă sau sensibilitate la gluten ar trebui să-l evite. Beneficiile consumului de fibre provin din consumul de cereale integrale, nu neapărat din ceaiul de orz.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.