Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Determinarea celor mai bune uleiuri esențiale pentru inflamație se bazează pe rezultatele unor studii științifice promițătoare.
Cu toate acestea, multe dintre aceste studii sunt mici și pe termen scurt, astfel încât constatările lor justifică de obicei investigații suplimentare. În plus, nu există cercetări susținute de dovezi care să arate că orice ulei esențial poate vindeca anumite boli.
Deși uleiurile esențiale pot oferi anumite utilizări pentru sănătate, ele nu ar trebui folosite pentru a înlocui tratamentele recomandate de medic.
Dovezile științifice susțin utilizarea următoarelor uleiuri esențiale pentru inflamație.
Uleiul de cimbru
Se crede că cimbrul are efecte antiinflamatorii și analgezice (în calmarea durerii). Într-un studiu, s-a descoperit că cimbrul reduce severitatea crampelor menstruale, nu la fel de eficient ca ibuprofenul. Există, de asemenea, dovezi că cimbrul reduce eficient inflamația și infecția în sănătatea orală.
Uleiul de busuioc
Busuiocul conține flavonoide, fitonutrienți găsite în plante care reduc inflamația cronică și ajută la prevenirea bolilor inflamatorii asociate.
O revizuire sistematică a arătat că busuiocul poate reduce inflamația căilor respiratorii. Este important de menționat că revizuirea a fost făcută pe tulsi, numit și busuioc sfânt, care s-a dovedit a avea calități medicale mai puternice decât busuiocul culinar obișnuit.
Există, de asemenea, dovezi că extractele de busuioc au un efect antiinflamator împotriva inflamației induse de adipocite (celulă specializată în depozitarea grăsimilor).
Ulei de tămâie
Tămâia este cunoscută pentru proprietățile sale de reducere a inflamației și de stimulare a sistemului imunitar. Acest ulei esențial poate fi aplicat topic, diluat cu un ulei purtător, pentru a calma inflamațiile locale.
Studiile indică faptul că tămâia previne eliberarea de leucotriene, compuși care promovează inflamația prin activarea producției de celule inflamatorii și molecule care declanșează inflamația.
Uleiul de ghimbir
Ghimbirul este binecunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și analgezice.
Uleiul esențial de ghimbir poate fi folosit pentru masaj sau inhalare pentru a calma inflamațiile și a reduce disconfortul.
Uleiul de cuișoare
Cuișoarele este bogată în eugenol, un compus vegetal care are proprietăți antiinflamatorii.
Cercetările arată că eugenolul are proprietăți antiinflamatorii care pot inhiba tipul de enzime inflamatorii adesea crescute la persoanele cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi bolile de inimă.
Uleiul de lavandă
Se crede că lavanda oferă multe beneficii pentru sănătate, inclusiv proprietăți antiinflamatorii.
Într-un studiu, cercetătorii au raportat că colecția de flori de lavandă din perioada timpurie de înflorire a fost relevantă pentru efectul antiinflamator. Aplicarea locală a uleiului de levănțică diluat poate ajuta la reducerea inflamației și a durerii asociate.
Uleiul de rozmarin
Rozmarinul are efecte antioxidante și antiinflamatorii, ceea ce îl face util în reducerea inflamațiilor. Acest ulei esențial poate fi folosit în băi, comprese sau amestecat cu uleiuri de masaj pentru a calma inflamațiile și pentru a relaxa mușchii tensionați.
Uleiul de scorțișoară
Scorțișoara conține compuși cu proprietăți antiinflamatorii puternice. Uleiul esențial de scorțișoară poate fi adăugat într-un ulei de bază și masat pe zonele afectate pentru a reduce inflamația și pentru a promova vindecarea.
Este important să rețineți că uleiurile esențiale trebuie utilizate cu precauție și întotdeauna diluate într-un ulei purtător adecvat. De asemenea, consultați întotdeauna un specialist înainte de a începe un tratament cu uleiuri esențiale, mai ales dacă aveți condiții medicale preexistente sau luați alte medicamente. Utilizate corect, aceste uleiuri esențiale pot fi adjuvante eficiente în gestionarea inflamațiilor și a disconfortului asociat acestora.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.