Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Un nou studiu de la Universitatea de Stat din Oregon a urmărit 111 adulți cu vârste cuprinse între 65-95 ani, timp de 2, 5 ani. La fiecare șase luni, subiecții au participat la o serie de evaluări cognitive timp de șase zile pe o perioadă de două săptămâni. În timpul evaluărilor, participanții au analizat o serie de două șiruri de numere și au fost întrebați dacă aceleași numere au apărut în cele două șiruri, indiferent de ordine.
Studiile anterioare au legat îmbătrânirea cognitivă și riscul de demență, precum și schimbările structurale și funcționale ale creierului care reflectă sănătatea cognitivă slabă de cât de repede pot face oamenii acest exercițiu. Fiecare participant a completat exercițiile timp de 30 de sesiuni. Participanții au fost întrebați despre factorii de stres cu care s-au confruntat în acea zi singuri, li s-a evaluat modul în care s-au simțit în acel moment, alegând dintr-o serie de emoții pozitive și negative și o serie de intensități; și au completat o listă de verificare a simptomelor fizice. Cei care au răspuns la evenimente stresante cu mai multe emoții negative și au raportat o dispoziție mai acută au arătat fluctuații mai mari în performanța lor.
Dar, urmărind fiecare persoană în timp, oamenii de știință au observat ce s-a întâmplat în mod individual la fiecare și au văzut că au apărut diferențe de vârstă izbitoare. Cei mai vechi participanți - la sfârșitul anilor 70 până la jumătatea anilor '90 - fiind mai reactivi la factorii de stres decât ceilalți, au avut performanțele cognitive mai slabe, potrivit Medicalxpress.com.
"Nu este chiar stresorul cel care contribuie la declinul mental, ci modul în care o persoană răspunde care afectează creierul.Nu putem scăpa complet de stresorii zilnici, dar trebuie să fim constienți de reacțiile emoționale la evenimentele stresante și să explorăm strategii de scădere a stresului, daca este necesar, pentru a ne păstra sănătatea creierului și funcția cognitivă”, a declarat Robert Stawski, profesor asociat la Colegiul de Sănătate Publică și Științe Umane al OSU și autorul principal al studiului.
Sănătatea creierului este extrem de importantă, ea contribuie la capacitate de a funcționa în viața de zi cu zi și poate ține la distanță diverse boli, inclusiv demențe și Alzheimer.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.