Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
„Sunt două categorii de alimente: cele naturale, fructele și legumele spre exemplu, și cele culturale le numesc eu. Cele naturale sunt cele pe care trebuie le consumăm așa cum au fost lăsate ele de natură și în sezon, iar cele culturale sunt cele pe care le-am adaptat, modificat, prelucrat, procesat ca să acoperim nevoia uriașă de mâncare. Aceste alimente culturale nu sunt recunoscute, dacă vreți, de organismul uman, de ADN-ul uman, și îl bombardează cu tot felul de stimuli care la un moment dat, în timp, duc la declanșarea bolilor cronice", a arătat prof Gheorghe Mencinicopschi.
Alimentele trebuie consumate, spune celebrul biolog și nutriționist, cât mai aproape de starea lor naturală, pentru că simpla modificare a formei lor, spre exemplu, le poate transforma în adevărate bombe pentru sănătate.
„Vă dau exemplul cel mai banal. Un măr dacă îl mâncăm așa cum a fost cules el de pe cracă este bun, nu are atât de multe zaharuri, are fibre și nutrienți. Dar dacă l-am transformat în fresh, cum e la modă acum, devine un concentrat de fructoză și ne crește riscul de diabet cu 25%. Alegeți alimentele naturale, integrale, dacă se poate din locuri nepoluate, pentru că trebuie să devenim mai conștienți de ceea ce mâncăm și de riscurile ascunse", a punctat profesorul Gheorghe Mencinicopschi, la dezbaterea „Alimentația viitorului: de la ADN la tradiție", la Academia Oamenilor de Știință, organizată de Ziua Internațională a Alimentației.
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.