Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Există o mulțime de rețete de găluște în mediul online, de la cele mai simple, până la cele mai complicate. Astăzi, noi îți prezentăm o rețetă sănătoasă, dar și secretele care stau în spatele găluștelor și pe care multe dintre gospodine nu le știu.
Din doar câteva ingrediente poți face găluște pufoase, fragede, numai bune pentru supă sau tocăniță.
Hai să-ți arătăm o rețetă puțin aparte, dar care te va face să te îndrăgostești de găluște.
O cantitate generoasă de unt și praf de copt și cantitatea potrivită de lapte asigură bunătatea găluștelor.
Găluștele vor căpăta culoarea și gustul supei în care sunt gătite, așa că dacă lichidul vostru este mai palid, nu vă speriați de culoarea găluștelor.
Ingrediente pentru găluște. Ai nevoie de:
- unt nesărat, care oferă aromă și tandrețe (2 linguri)
- făină de toate felurile (1 ceaștă și 1/3)
- praf de copt, care lejerizează găluștele, făcându-le să se umfle (2 lingurițe și 1/2)
- sare (1 linguriță)
- piper negru proaspăt măcinat, un ingredient opțional care poate fi ușor omis sau înlocuit cu un alt condiment uscat care se potrivește bine cu supa sau tocănița (un vârf de cuțit)
- lapte integral (2/3 cană plus 1 lingură)
Rețetă găluște - Mod de preparare găluște:
Puneți 2 linguri de unt nesărat într-un castron mic, rezistent la microunde, și încălziți la microunde până se topește, aproximativ 30 de secunde.
Puneți 1 1/3 cești de făină universală, 2 1/2 lingurițe de praf de copt, 1 linguriță de sare și un vârf de cuțit de piper negru proaspăt măcinat, dacă se folosește, într-un bol mediu și bateți cu o furculiță pentru a le combina.
Adăugați untul topit în amestecul de făină și folosiți furculița pentru a amesteca până când se combină, se formează mici cocoloașe și amestecul începe să semene cu nisipul umed. Nu amestecați prea mult.
Faceți o gaură în centrul amestecului. Turnați 2/3 cană plus 1 lingură de lapte integral.
Cu ajutorul furculiței, începeți să încorporați laptele în amestecul de făină până când se combină perfect, rămânând câteva bucățele uscate.
Lăsați amestecul să se odihnească timp de 5 până la 10 minute pentru ca făina să se hidrateze.
Dacă supa / ciorba fierbe viguros, reduceți focul după cum este necesar pentru a menține un clocot constant. Folosind o lingură pentru prăjituri, o lingură sau două lingurițe, se aruncă linguri rotunde din amestecul de găluște în supă.
Reduceți focul pentru a menține o fierbere. Acoperiți și gătiți până când găluștele se umflă. Timpul de fierbere al găluștelor îl găsești mai jos.
Desigur, dacă crezi că rețeta de mai sus este prea complicată, îți mai dăm o rețetă, mult mai simplă, cu doar 3 ingrediente.
Ingrediente pentru găluște. Ai nevoie de:
- 1 ou de 70 g (cantarit intreg, cu coaja)
- 70 g gris (nu foarte fin)
- un praf de sare
Rețetă găluște - Mod de preparare pentru găluște:
- Se bate oul bine cu o furculiță, apoi se adaugă treptat grisul
- Grisul se adaugă puțin câte puțin, cate o linguriță și se omogenizează compoziția după fiecare lingură adăugată
- La jumatatea procesului de adăugare a grisului se adaugă și sarea
- După ce s-a încorporat grisul se lasa 10 minute "la odihnit"
Majoritatea găluștelor pot fi problematice dacă nu ești familiarizat cu prepararea lor. Deși metoda de preparare este simplă, câteva trucuri ajută cu adevărat ca găluștele să iasă pufoase, fragede și gustoase de fiecare dată.
1. Nu amestecați prea mult aluatul pentru găluște
Amestecarea excesivă va dezvolta și mai mult glutenul, ceea ce va face ca găluștele să fie tari sau cauciucate.
2. Asigurați-vă că supa / ciorba este bună și fierbinte
O bază prea rece nu va oferi mediul potrivit pentru ca găluștele să se aburească și să se umfle.
3. Asigurați-vă că fixați bine capacul oalei
Aburul care se acumulează prin acoperirea vasului este cel care gătește găluștele.
4. Nu fierbeți și nu amestecați găluștele
Fierberea și amestecarea viguroasă vor face ca găluștele să se destrame, potrivit The Kitchn.
Timpul în care gătiți găluștele depinde de mărimea lor. Găluștele pe care le știm cu toții, de dimensiunea unei linguri rotunde, au nevoie de 10 până la 13 minute pentru a se găti bine.
Dacă folosiți un capac de sticlă, veți putea vedea cum găluștele se umflă și se ridică pe măsură ce aburesc în oală.
Le puteți încerca cu o scobitoare. O scobitoare care iese curată după ce ați înțepat gălușca este un bun indicator al unei găluște complet gătite. Cu toate acestea, cea mai bună metodă de verificare este să tăiați o gălușcă pentru a vă asigura că centrul nu e crud.
Aveți grijă să nu gătiți prea mult găluștele, deoarece gătitul excesiv poate duce fie la găluște grele și dense, fie la descompunerea găluștelor.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.