Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Lichiorul de ouă este asociat cu sărbătorile de iarnă. Acesta are și o serie de beneficii pentru sănătate. Lichiorul de ouă este cel mai frecvent considerat a avea rădăcini într-o băutură medievală europeană numită "posset", care a fost făcută cu lapte fierbinte, îndulcit, condimentat, care a fost coagulat. Călugării din secolul al XIII-lea s-au bucurat de acest amestec cu adăugarea de ouă și smochine.
Oamenii beau acest amestec vesel în sezonul de iarnă și sunt atrași de aromele sale plăcute și de cremozitatea decadentă. În mod tradițional, lichiorul de ouă este o băutură pe bază de lactate.
Combină smântâna grea, zahărul și laptele cu gălbenușurile de ou crude. Băuturile spirtoase distilate, cum ar fi bourbonul, whisky-ul sau coniacul, sunt adesea încorporate în amestec – singure sau în combinație.
De cele mai multe ori, oul se servește refrigerat, dar poate fi încălzit în nopți deosebit de reci.
Ouăle, valori nutriționale
Lichiorul de ouă are și beneficii pentru sănătate. De fapt, o porţie de 4 uncii (120 ml) de o versiune de modă veche, comerciale, non-alcoolice pachete de 200 de calorii și 10 grame de grăsime, sau 13% din valoarea zilnică (DV) pentru acest nutrient.
Rețineți că adăugarea de băuturi spirtoase distilate crește conținutul de calorii. Ingredientele din ouăle comerciale pot varia foarte mult și, ca rezultat, la fel și profilul său nutrițional.
Food and Drug Administration (FDA) analizează valorile nutriționale ale ouălor care se găsesc în comerț. Acesta poate conține în mod legal cât mai puțin de 1% gălbenuș de ou. Interesant este că trebuie să conțină și cel puțin 6% grăsime din lapte, notează Healthline.
Conținutul de alcool
Dacă se utilizează alcool, tipul de alcool adăugat poate varia în funcție de țară și rețetă. Rețeta lui George Washington solicită un amestec gălăgios de rom jamaican, sherry, whisky de secară și coniac.
Prin urmare, conținutul de alcool poate varia, în special în rețetele de casă.
În Regatul Unit, o băutură standard conține 8 grame de alcool, în timp ce în Statele Unite, o băutură standard este definită ca conținând 14 grame de alcool. Aceste definiții au fost elaborate pentru a oferi îndrumări cu privire la limitele de consum sigure ale lichiorului de ouă.
Consumul moderat de alcool este definit ca o băutură standard pe zi pentru femei și două pentru bărbați.
Lichiorul de ouă, siguranță
Gălbenușurile de ou crude și albușurile de ou sunt ingrediente cheie în rețetele tradiționale de ouă. Se îngroașă și emulsifică băutura.
Cu toate acestea, produsele din ouă crude pot reprezenta un pericol pentru sănătate, deoarece ar putea fi contaminate cu Salmonella. Bolile alimentare pot fi în special o preocupare pentru persoanele cu sisteme imunitare compromise, cum ar fi cele care urmează un tratament pentru cancer sau care sunt diagnosticate cu HIV/SIDA.
Salmonella este o familie de bacterii în formă de tijă. Este un factor major care contribuie la bolile alimentare, în special la tulpinile de Salmonella enteritidis și Salmonella typhimurium.
Produsele din ouă crude vă expun la riscul de a contracta boli alimentare cauzate de Salmonella. Se crede că conținutul de alcool din ouă poate proteja împotriva acestor agenți patogeni.
Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi științifice care să susțină acest lucru.
Lichiorul de ouă de obicei este făcut cu gălbenușuri de ou crude și albușuri de ou, smântână grea, zahăr și condimente. De asemenea, poate avea note de vanilie, condimente calde sau nucă de cocos, în funcție de rețetă.
Deseori, băuturi spirtoase distilate cum ar fi coniac, rom, și whisky sunt adăugate la lapte și ouă. Acestea afectează atât aroma, cât și profilul nutrițional.
În timp ce alcoolul este considerat a ucide orice potențiali agenți patogeni în ouăle crude, nu există suficiente dovezi pentru a indica faptul că acest lucru este cazul.
Ingrediente:
4 căni de lapte
5 cuișoare întregi
1/2 linguriţa extract de vanilie
1 linguriță de scorțișoară măcinată
12 gălbenușuri de ou
1 1/2 căni de zahăr
2 1/2 căni rom uşor (opţional sau după gust)
2 linguriţe extract de vanilie
1/2 linguriță de nucșoară măcinată
Încălziți amestecul de lapte. Într-o cratiță, combinați lapte, cuișoare, 1/2 linguriță vanilie și scorțișoară. Setați căldura la cel mai scăzut nivel timp de cinci minute, apoi aduceți încet amestecul la fierbere.
Combinați amestecul cu gălbenușuri de ou și zahăr. Într-un castron separat, combinați gălbenușurile de ou și zahărul. Amestecați până când ajung la o consistență ușoară și pufoasă. Foarte încet (pentru a evita gătirea ouălor) adăugați amestecul de lapte fierbinte la ouă și zahăr.
Gătiţi amestecul la foc mediu şi lăsaţi-l să se răcească. Se toarnă amestecul înapoi în cratiță și se fierbe la foc mediu timp de trei minute, amestecând constant. Lăsați amestecul să ajungă la o consistență groasă, spumoasă, dar nu fierbeți. Strecurați amestecul și îndepărtați cuișoarele și orice bulgări. Va trebui să-l lăsați să se răcească timp de aproximativ o oră.
Se amestecă în ingredientele rămase. Adăugați romul (opțional sau după gust), 2 lingurițe vanilie și nucșoară. Se amestecă.
Puneți la frigider peste noapte. Puneți la frigider oul peste noapte și serviți-l. Încearcă să-l garnisești cu bastoane de scorțișoară, notează All Recipes.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?