Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Câteva zile ne despart de Paște, iar gospodinele sunt în pregătiri pentru bucatele pe care le vor pune pe mese.
Chef Cătălin Scărlătescu are trucuri pentru fiecare preparat, dar când vine vorba de sarmale secretul este unul desăvârșit.
Secretul celebrului chef costă, iar pentru cei care vor să guste din sărmăluțel lui, o porție de 30 de sărmăluțe mai exact, trebuie să scoată din buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 149 de lei.
Care sunt secretele lui chef Cătălin Scărlătescu pentru sarmale? Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:
- 4 kg de carne tocata de porc
- 500 g orez
- 2 kg ceapă
- 40 g piper
- 45 g sare
- o bucată de afumătură
- bulion
- frunze de varză murată
- cimbru
- foi de dafin
Sarmale - Mod de preparare
1. Se toacă ceapa mărunt, după care se va pune la călit până când va prinde o culoare aurie
2. Ulterior, se lasă să se răcească.
3. “Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, dezvăluie juratul de la ”Chefi la cuțite”.
Ei bine, secretul pentru care sărmăluțele lui Cătălin Scărlătescu ies atât de bune este afumătura.
Chef Cătălin Scărlătescu adaugă o bucată mare de afumătură în oala cu sarmale, pentru ca acestea să prindă o aromă specială.
“Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus el.
Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta sa de cozonac pufos și delicios și modul inedit de preparare.
- 1 kg făină
- 250 g zahăr
- 5 gălbenușuri
- 50 g drojdie proaspătă
- 450 ml lapte
- 300 g unt (82% grăsime)
- 30 g coajă confiată de portocală
- 1 ligură coajă rasă de lămâie bio
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 400 g nuci măcinate
- 200 g rahat
- 150 g ciocolată belgiană
- 1 ou, pentru uns
Cum se prepară, citește mai departe AICI
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.