Cozonac PUFOS de Paște, rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul CHEIE ca să-ți iasă perfect

Cozonac PUFOS de Paște
Cozonac PUFOS de Paște

Cum faci cozonac pufos și delicios pentru masa de Paște. Chef Cătălin Scărlătescu și-a dezvăluit rețeta.

Paștele se apropie cu pași repezi, iar cozonacul nu poate lipsi de pe mesele noastre.

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta sa de cozonac pufos și delicios și modul inedit de preparare.

Cozonac - rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu - INGREDIENTE

 

- 1 kg făină

- 250 g zahăr

- 5 gălbenușuri

- 50 g drojdie proaspătă

- 450 ml lapte

- 300 g unt (82% grăsime)

- 30 g coajă confiată de portocală

- 1 ligură coajă rasă de lămâie bio

- 1 praf de sare

Pentru umplutură:

- 400 g nuci măcinate

- 200 g rahat

- 150 g ciocolată belgiană

- 1 ou, pentru uns

Cozonac - rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu - MOD DE PREPARARE

 

1. Încălzești 100 ml de lapte, adaugi drojdia fărâmițată și trei linguri cu făină, amesteci, apoi lași maiaua să crească într-un loc cald, până ce își dublează volumul.

2. Mixezi gălbenușurile cu praful de sare și le dai deoparte. Fierbi restul de lapte împreună cu zaharul, apoi amesteci până se dizolvă.

3. Pui făina într-un bol larg și adaugi gălbenușurile și laptele călduț, apoi începi să amesteci. Pui maiaua, untul topit și răcit, portocala confiată tăiată mărunt, coaja rasă de lămâie și omogenizezi. Frămânți bine, până când obții un aluat omogen, consistent și elastic. Îl pui într-un vas curat, îl acoperi cu folie alimentară și îl lași la dospit până când își dublează volumul.

4. Între timp, prepari umplutura. Topești ciocolata belgiană și o lași la răcorit, adaugi nucile măcinate, rahatul tăiat cubulețe și, dacă dorești, poți adăuga stafide.

5. Împarți aluatul în două. Iei o bucată de aluat, întinzi o foaie, pui jumătate din cremă, apoi rulezi. Rulada obţinută o tai în două, pe lungime, împletești cele două bucăți și așezi cozonacul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedezi la fel cu restul ingredientelor.

6. Ungi cozonacii cu ou bătut și îi ții din nou la dospit, aproximativ 50-60 de minute. Când au crescut, dai cozonacii la cuptorul preîncălzit la 160 °C și îi coci 45-60 de minute.

Cum vopsești OUĂLE de Paște cu OREZ. De ce e bine să le FIERBI în apă cu SARE

 

În ceea ce privește vopsirea ouălor de Paște există mai multe tehnici de vopsire, dar astăzi vă prezentăm metoda vopsitului cu orez. 

Utilizarea orezului nu prespune o tehnică prea complicată, deci o poți face împreună cu cei mici și dincolo de faptul că îi implici și pe ei în pregătirea mesei de Paște, veți petrece timp de calitate împreună, vă veți distra, iar rezultatul final va fi dat de un coș de ouă cu un aspect uniform, dar texturat.

Așadar, pentru a vopsi ouăle cu orez ai nevoie de:

- recipiente de plastic cu capac, pentru fiecare dintre culorile pe care îți dorești să le ai la final,

- vopsea de ouă obișnuită, cât mai calitativă, cât mai pigmentată

- aproximativ 3-4 linguri de orez pentru fiecare dintre culorile pe care vrei să le obții.

Cum le vopsești, citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy