Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Glutenul - o proteină care se găsește în cerealele cu spic (grâu, secară, orz, ovăz) - este aproape omniprezent în alimentația noastră, nu doar în pâine, paste, biscuiți, produse de patiserie, ci și în sosuri, mezeluri, unele iaurturi, înghețate, alimente semipreparate.
Persoanele care au boală celiacă sau intoleranță la gluten au indicația medicală de a elimina complet glutenul. Dieta fără gluten face parte din tratamentul în sine al acestor boli.
Există însă numeroase alte studii care arată că dieta fără gluten are rezultate pozitive și în cazul bolilor autoimune.
Iată o nouă informație privind consumul de gluten vizează perioada sarcinii. Un studiu realizat la Institutul Bartholin (Danemarca) arată că femeile însărcinate care consumă mai mult de 20 g de gluten pe zi prezintă un risc semnificativ crescut de a avea copii care mai târziu vor suferi de diabet de tip 1.
Gluten în timpul sarcinii, fără excese!
Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii danezi au analizat dosarele medicale a peste 63.529 de femei însărcinate, în perioada 1996-2002.
În a 25-a săptămână de sarcină, participantele trebuiau să completeze un chestionar privind consumul zilnic de gluten: aportul mediu înregistrat a fost 13 grame pe zi, însă unele femei depășeau 20 de grame pe zi, în timp ce altele consumau mai puțin de 7 grame pe zi.
După 15 ani, mai exact în 2017, cercetătorii au constatat că 247 de copii sufereau de diabet de tip 1. Cercetătorii au descoperit o asociere între consumul crescut de gluten în timpul sarcinii și acest risc. Copiii ale căror mame consumau peste 20 de grame de gluten pe zi au avut un risc dublu de a suferi de diabet de tip 1 comparativ cu cei din grupul mamelor cu un consum de sub 7 grame de gluten pe zi.
Concluzia este clară: cu cât consumul de gluten în timpul sarcinii este mai mare, cu atât crește riscul de diabet de tip 1.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.